Strict Standards: Declaration of EditArea::SyntaxTextarea() should be compatible with CMSModule::SyntaxTextarea($name = 'textarea', $syntax = 'html', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Strict Standards: Declaration of EditArea::WYSIWYGTextArea() should be compatible with CMSModule::WYSIWYGTextarea($name = 'textarea', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 165

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 171
Noutăți - Totul despre Cetățenia Română

Caută în Ordinele ANC

    nov 1, 2013

Modificari depunere Juramant


Toate solicitările de reprogramare la jurământ sau prelungire a termenului de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară, începând cu data de 15.10.2013 vor fi adresate direct misiunii diplomatice

 

Categorie: Totul despre Cetatenie
Postat de: rigu

Noi modificari pentru cei care n-au reusit sa depuna juramantul de credinta fata de Romania.

Odata aprobata cererea de redobandire a cetateniei romane, si publicat ordinul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, primul pas in a deveni cetatean roman cu drepturi depline este depunerea jurământului de credinţă faţă de Romania.

Depunerea jurământul trebuie facuta in termenul legal de 3 luni de zile. Altfel ordinul ANC este anulat, si va trebui depusa o alta cerere de redobandire a cetateniei romane. Asta insemnand daca nu depui juramantul in termenul legal, va trebui reluat totul de la zero.

Insa din pacate foarte multi nu se incadrau in termenul legal, din diferite motive: erau gresite datele in orinele ANC; nu intotdeauna ajung scrisorile la casele oamenilor, unii sunt plecati, altii pe motiv de boala, etc.

Si noi am incercat intr-un fel sa ajutam la evitarea acestei situatii, lansand serviciul de Notificare prin SMS, care te anunta la telefon atunci cand este publicat numele tau in ordinul ANC.

Dar pentru a rezolva astfel de situatii, si pentru a nu incepe totul de la zero, pana acum oamenii adresau o cerere catre ANC, in care solicitau prelungirea termenului de depunere a juramantului. Iar raspunsul de la ANC putea sa vina si peste 2 ani, pentru ca nu exista un termen in care sa fie solutionate astfel de cereri.

Si iata intr-un sfarsit avem si o gura de oxigen: cerererile de prelungire a termenului de depunere a juramantului pot fi depuse si la consulatele Romaniei.

Mai jos gasim si anuntul ANC.

În atenţia persoanelor cărora le-a fost aprobată prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cererea de dobândire/redobândire a cetăţeniei române formulată în temeiul art.10 şi 11 din Legea nr.21/1991, republicată, cu menţinerea domiciliului în străinătate: 

Începând cu data de 15.10.2013, toate solicitările de reprogramare la jurământ sau prelungire a termenului de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară, vor fi adresate direct misiunii diplomatice ori oficiului consular al României din ţara de domiciliu, care le va soluţiona în conformitate cu dispoziţiile legale ale Legii nr.21/1991, republicată.

sursa: ANC

Extra: 2013-modificari-juramant
Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea