Caută în Ordinele ANC

    Caută o întrebare sau răspuns

Cuvinte cheie sau/și Autor

1 din 4 > >>

Întrebare: Buna ziua, spunetimi varog pot depune actele tatalui pentru cetatenia romina daca el e plecat in europa

(12 - aug - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Doar tatal Dvs poate depune actele sale.

 

Întrebare: Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti va rog, bunica mea s-a nascut in Ucraina reg. Jitomir in 1943 iar bunelul in Moldova in februarie 1940, eu as putea sa depun actele pentru redobindirea cetateniei in baza lor? Va multumesc anticipat!

(08 - aug - 2013) Autor: Nastea

răspuns

Solicitati redobandirea cetateniei romane in baza actelor bunelului Dvs.

Redobândire Cetățenie

Actele necesare

Întrebare: Bună ziua, doresc să depun actele pentru redobândirea cetăţeniei române. Dacă unul din părinţi deţine deja cetăţenia română, eu fiind major trebuie să depun din nou toate actele sau procedura este simplificată? Vă mulţumesc !

(08 - aug - 2013) Autor: DoarRomânia

răspuns

Procedura este la fel. 

Va recomandam sa includeti in dosar si actele romanesti ale parintelui Dvs.

Întrebare: buna detin numai certificatul de nastere 1920 al bunelului nu sunt date despre deces .voi putea redobindi cetatenia romana

(08 - aug - 2013) Autor: gorban oleg

răspuns

Depuneti actele care le aveti.

Pentru cele care nu le aveti prezentati un aviz de la OSC precum ca nu exista astfel de documente.

Întrebare: Am o intrebare:Daca tatal cu mama nu au fost inscrisi,dar tatal este la mine in certificatul de nastere,este nevoie si de copiile la buletinul si pasaportul lui?

(07 - aug - 2013) Autor: *********

răspuns

Chiar daca parintii n-au fost casatoriti, trebuie sa includeti actele ambilor parinti.

 

Întrebare: Buna ziua! Sunt din RM, am obținut pasaportul si buletinul de identitate romin. Copilul meu minor are si el certificatul de naștere romin, insa nu i-am perfectat pasaportul. Întrebarea mea este: de ce acte sunt nevoie pentru a perfecta pasaportul copilului dacă eu sunt la moment divorțata de tatăl copilului. P.S. Aceasta informație nu am găsit-o pe site-ul oficial la care faceți referință. Multumesc anticipat!

(07 - aug - 2013) Autor: Victoria

răspuns

Chiar daca sunteti divortata de tatal copilului este necesar sa prezentati si acordul tatalui, pentru ai perfecta pasaportul.

 

Întrebare: parintii sunt nascuti in anul 1931 si 1933 si sunt decedati. pentru cetatenie romana imi trebue certificatele de nastere sau si de deces?

(07 - aug - 2013) Autor: Domnica

răspuns

Va recomandam sa prezentati ambele certificate. Insa nu este obligatoriu. Dar trebuie sa fie indicat in documentul care-l veti prezenta locul si data nasterii.

 

Întrebare: Buna ziua, mama doreste sa-si adune setul de documente,dar apare o intrebare,parintii ei sunt nascuti in Ucraina ( ea tot acolo este nascuta ) daca nu ma insel, parintii ei sunt din 1928, ar putea ea sa-si faca cetatenie romana ,sau nu are sanse?

(07 - aug - 2013) Autor: cris

răspuns

Daca localitatea din Ucraina unde s-au nascut parintii ei a fost in componenta Romaniei, atunci are tot dreptul sa redobandeasca cetatenia romana.

Redobândire Cetățenie

Întrebare: BUNA ZIUA. A s vrea sa intreb daca buneii sunt decedati este nevoie de prezentat si certificatul lor de nastere sau este destul doar certificatul de deces si de casatorie alor.?

(06 - aug - 2013) Autor: Ecaterina

răspuns

Este recomandat sa prezentati si certificatul de nastere.

 

Întrebare: Buna ziua.am toate actele necesare pentru depunerea documentelor pentru pasaport romin,numai ca in certificatul de deces al bunelului el este scris ca Ion dar in restul certificatelor el e Ivan .la oficiul starii civile miau spus ca se poate si asa de depus documetele ca Ion si Ivan sunt totuna Eposibil sa la depun asa la Rominia>?

(06 - aug - 2013) Autor: Ecaterina

răspuns

Nu este posibil. Si nu este corect.

Numele si prenumele trebuie sa coincida pana la ultima litera in toate actele.

Întrebare: Buna ziua, spunetimi va rog la intrebarea mea, am depus actele pt redobindirea cetateniei romane cu numele de familie de fata, intre timp m-am casatorit, nu de mult am aparut si eu in ordin, curind trebuie sa ma duc sa ma programez pt juramint. Posibil sa am ceva probleme? multumesc mult!

(06 - aug - 2013) Autor: Sonia

răspuns

Nu veti avea nici o problema. Va trebui doar sa prezentati certificatul de casatorie in original.

 

Întrebare: Buna ziua,am o intrebare daca anterior am fost judecat in Moldova pentru infractiuni mai putin grave,pot pretinde la cetatenie Romina, va multumesc

(03 - aug - 2013) Autor: vitalie

răspuns

Puteti predinde la cetatenia romana.

Actele necesare

Întrebare: Buna ziua,am si eu o intrebare:Am 18 ani si as vrea sa depun actele pentru cetatenie.Bunicii sunt nascuti in 1936,as vrea sa aflu daca e nevoie si de copiile la buletinele si pasapoartele parintilor?

(02 - aug - 2013) Autor: Dumitru

răspuns

In mod normal trebuie si actele parintilor.

Actele necesare

Întrebare: Buna seara,sunt casatorita cu cetaten romin in ianuarie imi scade permisul de sedere dupa ce depun dosarul si nu ajunge raspunsul in acest timp mai pot trece frontiera sau trebue sa astept pina obtin cetatenia.

(31 - iul - 2013) Autor: ion iordache

răspuns

Odata expirat permisul de sedere veti putea doar sa iesiti din Romania.

 

Întrebare: buna ziua, fiul meu major este nascut in italia, la implinirea varstei de 18 ani a dobandit cetatenia italiana de drept. as vrea sa stiu daca dobandind cetatenia italiana datorita faptului ca e nascut si crescut in italia, mai este si cetateam roman sau automat a pierdut cetatenia romana?...si as vrea sa stiu si daca pasaportul romanesc inca in curs de valabilitate mai este valabil...deci poate un cetatean roman care a a primit cetatenia italiana sa detina si acte romanesti?

(30 - iul - 2013) Autor: cetatean roman

răspuns

Chiar daca a devenit cetatean italian, fiul Dvs ramane cetatean roman atat timp cat nu renunta la cetatenia romana.

Respectiv si actele romanesti sunt valabile.

Întrebare: Buna ziua vreau daca e posibil sami raspundeti la trei intrebari,prima daca parintii mei sunt nascuti unul din 1940 si altul 1941 am nevoe si de actele buneilor pt.cetatenie romina,al doilea am gasit doar decesul lor nu putem gasi si certificatele de nastre cu se poate face?

(30 - iul - 2013) Autor: natalia

răspuns

1. Nu aveti nevoie de actele buneilor. 

2. daca in certificatul de deces sunt indicate datele de nastere si locurile de nastere, este suficient.

Redobândire Cetățenie

Întrebare: BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE MAMA MEA POATE SA DEPUIE DOCUMENTELE PETRU PASAPORT ROMIN DACA EU II TRIMIT PROCURA????

(29 - iul - 2013) Autor: zina

răspuns

Depunerea actelor pentru redobandirea cetateniei romane se face doar personal.

Perfectarea pasaportului la fel se face doar personal.

Întrebare: Buna ziua. Am o întrebare.. Deci tatăl meu cu mama nu sunt înscrişi şi nu au certificatul de căsătorie ce trebuie să fac în acest caz.. Numele meu după tată Codrean,iar al mamei Cibotari... Vă mulţumesc

(29 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Pur si simplu depuneti o declaratie precum ca parintii Dvs nu sunt casatoriti. Iar cel mai bine depuneti un aviz de la OCS care sa confirme ca n-a fost inregistrata casatoria parintilor Dvs.

 

Întrebare: Buna ziua. Cineva ma poate ajuta la asa intrebare : eu sint nascuta in 1950 si sotul meu in 1947. Dorim ambii sa depunem actele pentru dobindirea cetateniei romane. Parintii nostri sint toti decedati. Pentru constituirea dosarului avem nevoie de actele lor de nastere, deces sau nastere + deces? Multumesc

(26 - iul - 2013) Autor: Tina

răspuns

Sunt necesare certificatele de nastere si certificatele de deces.

Actele necesare

Întrebare: Buna ziua. Vreau sa adun actele pentru cetatenia română. Buneii sunt nascuti in 1923 si 1925. Stiu ca e nevoie de actele de deces si actul de casatorie a lor. Dar sunt necesare actele de nastere a lor??? Va rog mult sa-mi dati un raspuns!

(25 - iul - 2013) Autor: Inga

răspuns

Va recomandam sa includeti si certificatele lor de nastere. Daca nu le aveti, iar pe certificatele de deces sau de casatorie sunt indicate datele si locurile de nastere, e posibil sa nu includeti certificatele de nastere.

 

Întrebare: Buna ziua. Cineva ma poate ajuta la asa intrebare : eu sint nascuta in 1950 si sotul meu in 1947. Dorim ambii sa depunem actele pentru dobindirea cetateniei romane. Parintii nostri sint toti decedati. Pentru constituirea dosarului avem nevoie de actele lor de nastere, deces sau nastere + deces ? Multumesc

(24 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Aveti nevoie de certificatele de nastere si certificatele de deces a parintilor.

Actele necesare

 

Întrebare: Buna ziua! Am asa o intrebare : tatal meu este lipsit de drepturi parintesti dar vreau sa dobindesc cetatenie romana pe calea lui este posibil luind in consideratie faptul ca acesta este lipsit de drepturi parintesti??? mersi

(24 - iul - 2013) Autor: Cristina B

răspuns

Chiar daca e lipsit de drepturi parintesti, el este tatal Dvs.

Deci este posibil.

Întrebare: buna ziua!!! SPUNETIMI VA ROG pentru sa depun documentele pentru pasaport roman, o sa-mi trebuiasca copia pasaportului biometric sau numai copia buletinului de identitate?

(23 - iul - 2013) Autor: victoria

răspuns

Aveti nevoie de ambele documente.

Actele necesare

Întrebare: Buna ziua! Am o matusa ramasa vaduva , s-a recasatorit , a divortat si acum vrea sa se recasatoreasca cu unul din Maroc si tot insista sa ma interesez ce documente le trebuie , mai ales ca el vrea si cetatenie romana intr-un timp foarte scurt. ce informatii imi puteti da? Va multumesc!

(23 - iul - 2013) Autor: sermensius

răspuns

Trebuie in baza actelor de identitate sa inregistreze casatoria, dupa care trebuie solicitata reintregirea familiei, pentru ca el sa aiba drept de sedere pe teritoriul Romaniei.

Dupa 5 ani de sedere permanenta in Romania in calitate de sot, va avea dreptul sa dobandeasca cetatenia romana.

Întrebare: buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai aveti proceurile depunerii actelor pentru transcriere in iasi? multumesc

(23 - iul - 2013) Autor: dana

răspuns
Unde transcriu?
Întrebare: Buna ziua,spuneti-mi va rog daca e posibil ca mama mea sa ma programeze la juramint,cu procura bineinteles...

(22 - iul - 2013) Autor: Elena

răspuns

Mama Dvs poate sa va programeze pentru depunerea juramantului, fiind mandatata cu procura.

 

Întrebare: Buna ziua,am depus actele tatalui meu(pin imputernicire)si au fost refuzate (un act nu era in regula), dupa care tatal meu si-a depus dosarul in MD(centrul din Balti).Dupa 6 luni ei(in MD) ii comunica ca area CNP(probabil si certificat de nastere)-generat de instante in Bucuresti si il impun sa rezolve intrebarea in Bucuresti.Situatia mi se pare imposibla fiindca am petitia unde au fost refuzate actele. VA ROG DIN SUFLET indrumati-ma ce trebuie sa fac acum, in aceasta situatie delicta.Multumesc anticipat.

(21 - iul - 2013) Autor: Zota Cristina

răspuns

Daca Dvs ati descris despre dosarul tatalui pentru redobandirea cetateniei romane, atunci solicitati la consulat clarificarea cetateniei romane.

Daca despre transcrierea actelor de stare civila, adresati-va la DEP.

Pentru un raspuns mai exact trebuie sa descrieti mai exact si mai clar problema Dvs.

Întrebare: Buna ziua! va rog mult ce acte sunt necesare si care sunt pasii pentru a obtine cetatenie romana?

(19 - iul - 2013) Autor: victoria

răspuns

Consultati paginile:

Ce? Unde? Cum să fac?

Actele necesare

Întrebare: buna ziu! sotul meu are buletin romin cu viza de resedinta la iasi, eu am certificat de nastere romin si marti am programare pentru certificatul de casatorie romin.eu si sotul meu am primit cetatanie romina in decembrie si in ianuarie s-a nascut copilul nostru si i-am facut certificat de nastere moldovenesc ca a fost nevoie de el. din motiv ca rindul a fost mare programarile pentru fiecare document a durat ceva timp si acum copilul nostru are 6 luni. acum intrebarea mea este urmatoarea, sotul meu merge la iasi sa depuna actele pentru certificatul de nastere romin pentru copil (el avind si certificat de nastere moldovenesc)si dupa ce-l primim vrem sa depunem actele si pentru alocatia pentru copil care e 200 ron este posibil sa-i primim?

(19 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Daca sotul Dvs are buletin cu adresa de resedinta la Iasi, veti putea primi alocatii pentru copil.

 

Întrebare: Buna ziua!In toate actele eu si tatal meu avem familia Costin ,iar mama mea Costina pentru a depune actele pentru redobindirea cetateniei romane trebuie sa schimb familia mamei in Costin?

(18 - iul - 2013) Autor: s

răspuns

Daca numele mamei peste tot, in toate actele, este același, nu trebuie sa-l rectificati. 

 

Întrebare: buna ziua am depus actele intro familie acum sunt casatorita si am alta familie cum fac ca mia venit scrisoare pentru juramint

(18 - iul - 2013) Autor: mariana

răspuns

Mergeți sa depuneti jurământul prezentand si certificatul de căsătorie. 

 

Întrebare: Buna ziua,va rog sa ma ajutati,as dori sa redobindesc cetatenia romana dar, eu am cetatenia Republicii Moldova ca si tatal meu-1963, mama este de cetateni romana-1965 de pe teritoriul Ucrainei, ca si buneii mei(bunelul -1939. bunica-1947)as putea redobindi,si ce acte sunt necesare sau sunt aceleasi ?multumesc anticipat

(17 - iul - 2013) Autor: Cristina

răspuns

Prezentati actele părinților si a buneilor. 

 

Întrebare: buna ziua vreau si eu sa incerc sa-mi fac cetatenia rominiasca bunica e din 1948 a fost casatorita cu bunelul dar bunelul e din kazahstan si e divortat de bunika si a decedat trebuie sa fac certificatele strabuneeilor mei da?ajutati-ma va rog

(17 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

In cazul Dvs este necesar sa prezentati si actele strabuneilor.

 

Întrebare: buna ziua,sint din reg.cernauti,nationalitate roman,locuesc in moldova,parintii sint din 1937, vreau sa obtin cetatenia romana, de ce acte trebue sa dispun,am vre-o privilegie

(16 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Nu aveti nici un fel de privilegii. Veti redobandi cetatenia romana ca si toti ceilalti.

Actele necesare

Întrebare: buna,pentru depunerea dosarului,cum pot sa fac rost de cazier moldovenesc? se elibereaza si la raion sau numai la Chisinau?

(16 - iul - 2013) Autor: oxana

răspuns

Cazierul este eliberat în orice raion din RM.

 

Întrebare: BUNA ZIUA,Mama mea a primit cetatenie romana in 2000-2001 eu fiind minora,spuneti-mi va rog mult de ce acte am nevoie ca sa-mi transcriu Certificatul de Nastere?(sunt divortata si am un copil)La moment mama are doar pasaportul roman expirat din 2006,de la Bucuresti am primit si dovada ei de cetatenie,eu sunt programata aici la Chisinau in august pentru transcrerea CN,dar am inteles ca numai la Bucuresti se fac transcrieri pe baza parintilor,e adevarat?Iar mama ca sa-si transcrie CN de ce acte are nevoie? MULTUMESC.

(16 - iul - 2013) Autor: Anastasia

răspuns

Dacă Dvs sunteți majoră, trebuie să solicitați redobândirea cetățeniei române ca și toți ceilalți.

Actele necesare

Transcrierea Actelor

Întrebare: Bună ziua, am și eu o astfel de întrebare pașaportul romîn al ficei mele a expirat pe 13 martie 2013, fiind făcut în 2010.Ce urmează de făcut, a prelungi sau a de adepune actele din nou.Și care este prețul pașaportului, mulțumesc anticipat

(16 - iul - 2013) Autor: Vera

răspuns

Este necesar de perfectat un alt pasaport.

Pretul pasaportului pentru copiii minori este de 270 RON.

Întrebare: Bună ziua, am și eu o astfel de întrebare pașaportul romîn al ficei mele a expirat pe 13 martie 2013, fiind făcut în 2010.Ce urmează de făcut, a prelungi sau a de adepune actele din nou.Și care este prețul pașaportului, mulțumesc anticipat

(16 - iul - 2013) Autor: Vera

răspuns

Trebuie să perfectați alt pașaport. Prețul este de 302 RON.

 

Întrebare: Buna, daca am primit scrisoarea 2 luni in urma sint cu resedintza in italia la consulat nu se mai ofera acest serviciu de a depune juramintul cum se procedeaza in acesta situatie

(15 - iul - 2013) Autor: vlad

răspuns

Depuneți jurământul la cel mai apropiat consulat al României unde se oferă această posibilitate.

 

Întrebare: BUNA ZIUA...SOTIA ARE BULETIN ROMAN EU DORESC SA-MI FAC ACUM ....FIICA ARE CERTIFICAT DE NASTERE MOLDOVENESC ....A SA AM NEVOIE DE CERTIFICATU DE NASTERE ROMANESC A FIICEI? MULTUMESC ANTICIPAT.....

(14 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Pentru dosarul Dvs nu sunt necesare actele copilului Dvs.

 

Întrebare: buna ziua,puteti va rog sami raspundeti si, mie curind am primit scrisorea pentru cetataniea romina cu domiciliu in rominiea , ca sa,depun juramintul la bucuresti pe 13 august dar eu doresc sa depun aici la chisinau ,juramintul din motivul din lipsa de timp in asa caz cum pot sa rezolv problema va multumesc mult

(12 - iul - 2013) Autor: elena

răspuns
Pur si simplu mergeti la consulat si solicitati depunerea juramantului la misiunea diplomatica a Romaniei.
Întrebare: buna``daca buneii au decedat dece acte avem nevoe pentru pasaport roman.parintii din anii1954,1956.

(12 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Pentru perfectarea pasaportului nu sunt necesare actele buneilor.

Daca va referiti la redobandirea cetateniei romane, atunci puteti prezenta certificatele de nastere si deces.

Întrebare: Sunt basarabean, bunica este nascuta la 9 martie 1940 iar bunelul este din 1942, spuneti-mi va rog pot depune dosarul in baza bunicilor?

(12 - iul - 2013) Autor: Ion

răspuns

Puteți depune dosarul în baza actelor buneilor.

Dar e foarte probabil să fie solicitate ulterior și actele străbuneilor. Depinde de rezultatul verificărilor făcute de ANC.

Întrebare: poate cineva in locul meu sa depuna documentele pentru cetatenie sub procura?

(09 - iul - 2013) Autor: iris

răspuns
Actele se depun personal! Doar în unele cazuri (de ex. o boală) cererea de redobândire a cetățeniei române se poate depune prin mandatar cu procura specială, fiind însoțită de acte care dovedesc imposibilitatea petentului de a se deplasa!
Întrebare: buna ziua,am asa o intrebare,eu sunt cetateanca romana sotul cetatean englez, noi nu suntem oficial casatoriti ,am nascut un copil in moldova,am primit certificat md,ca sa primim pasaport englez peentru bebe este nevoie de meers in ANGLIA deoarec in MD nu se elibereaza pasaport,de aceea vrem saa facem pasaport roman pentruu copil,de ce avem nevoie?copilul poate primi automat cetatenie romana mama fiind romanca?si de ce actee avem neevoie?multumessc anticipat

(09 - iul - 2013) Autor: SILVIA

răspuns

Copilul unui cetățean român automat primește cetățenia română, cu acordul ambilor părinți.

Astfel trebuie doar să transcrieți certificatul de naștere a copilului, și să-i perfectați pașaportul.

Întrebare: SPUNETI VA ROG DACA AM DOI COPII SI UNUL ESTE MINOR IAR TATAL NU ESTE CETATEAN ROMAN CN AL COPILULI MINOR NO SA-L POT TRANSCRIE LA IASI ORI MERGE VORBA NUMAI DE A FACE CN NUMAI LA BUCURESTI

(08 - iul - 2013) Autor: MARIA

răspuns

Puteți transcrie CN al copilului și la Iași.

 

Întrebare: Buna ziua am asa intrebare trebuie sa depun juramintul la Trieste dar buletinul moldovenesc este scazuta valabilitatea As putea da juramintul oricum?

(06 - iul - 2013) Autor: buletinul scazut

răspuns

Dacă aveți domiciliul legal la în țara respectivă este suficient să prezentați actele care demonstrează acest lucru și pașaportul moldovenesc.

 

Întrebare: În septembrie 2012 fiica mea a depus actele pentru obţinerea paşaportului românesc la Ambasada României în Chişinău. În august 2013 dânsa planifică să se căsătorească şi să-şi ia numele viitorului soţ. Întrebare: Ce trebuie să facă în acest caz: să depună actele din nou cu noul nume sau va fi suficient să anexeze certificatul de căsătorie la actele depuse anterior. Mulţumesc!

(03 - iul - 2013) Autor: Lana

răspuns

Va fi suficient să anexeze certificatul de căsătorie.

 

Întrebare: Buna ziua! eu cu viitor sot am depus actele pentru dobindirea cet. romane. Spuneti-mi va rog, daca noi ne casatorim pina la obtinerea pasaportului roman am putea sa anexam si certificatul de casatorie la dosar sau va trebui sa asteptam pina vom obtine pasaportul si apoi sa-mi schimb numele de familie dupa sot. UYZTU

(03 - iul - 2013) Autor: Ecaterina

răspuns

Nu are importanță când vă căsătoriți. Dacă veți înregistra căsătoria și veți lua numele soțului, pur și simplu la soluționarea actelor va trebui să prezentați certificatul de căsătorie.

Vă recomandăm să completați dosarul, trimițând copiile noilor acte la ANC.

Întrebare: Buna ziua! Vreau sa dau la transcriere actele in Rominia.Spuneti-mi va rog unde trebuie legelizate copiile in Rominia sau merg shi cele legalizate la noi? Mersi anticipat!

(03 - iul - 2013) Autor: Naty

răspuns

Legea abea a fost publicată, și va mai dura puțin, 1-2 săptămâni până vor fi stabilite procedurile de lucru.

Noi am expediat o petiție la DEP în scopul de a afla noile proceduri.

Vom reveni curând cu detalii.

Întrebare: Buna ziua. Vă rog să mă ajutați, în curând primesc cetățenie română și vreau să vă întreb dacă plec în România să-mi înregistrez căsătoria, este posibil ca prietenul meu să primească cetățenie română automat? Dacă da, atunci vă rog să-mi spuneți ce e necesar să prezint. Mulțumesc anticipat :)

(03 - iul - 2013) Autor: Agata Krystynka

răspuns

Este posibil, dacă face dovada că sunteți căsătoriți de minim 5 ani, și locuiți minim 5 ani în România.

Actele necesare

Întrebare: Am si eu o intrebare referitor la indemnizatii... Am doi copii de 7 si 2 ani, care din ei poate beneficia de indemnizatie si in afara de resedinta in Rominia de ce mai e nevoie? loc de munca, etc?

(03 - iul - 2013) Autor: Nifertiti

răspuns

Pentru a beneficia de indemnizații plătite pentru copii până la vârsta de 2 ( sau după caz 3 ) ani, trebuie să aveți plătite taxele și impozitle în România cel puțin 1 an de zil.

Noi presupunem că Dvs ați întrebat despre alocațiile pentru copii.

Pentru a beneficia de alocații, trebuie să depuneți o cerere la departamentul protecție socială a primăriei localității din România, unde aveți domiciliul ( buletinul sau cartea de identitate), împreună cu copiile certificatelor de naștere a copiilor, copiile buletinelor părinților, și extras de cont bancar de la o bancă din România.

Întrebare: Buna! Va rog sa-mi spuneti cum se transcriu actele de stare civila in Rominia? Ca sa depun la Iasi documentele pentru cert. de nastere e nevoie de programare prealabila?

(03 - iul - 2013) Autor: Natalia

răspuns

Legea abea a fost publicată, și va mai dura puțin, 1-2 săptămâni până vor fi stabilite procedurile de lucru.

Noi am expediat o petiție la DEP în scopul de a afla noile proceduri.

Vom reveni curând cu detalii.

Întrebare: Buna.Am asa o intrebare: Sotia mea a obtinut cetatenia romina cind nu eram casatoriti, Eu as dori sa depun actele pentru cetatania romina acum, (avem un copil mic) este necesar sa includ in dosar si actele ei si a copilului? Daca da care certificat al ei de nastere romin sau MD? Multumesc anticipat.

(03 - iul - 2013) Autor: Igor

răspuns

Vă recomandăm să includeți actele soției atât oldovenești cât și românești. Deși nu est obligatoriu.

Actele copilului nu este necesar să le includeți în dosar, căci pentru el deja este suficient să-i transcrieți certificatul de naștere, mama lui fiind cetățean român. Unde transcriu?

Întrebare: Buna ziua,am si eu o intrebare.Vreau sa depun actele p-u redobindire cetatenie si nu stiu cum sa procedez.Buneii mei au fost nascuti pe teritoriul Ukrainei in 1912 si respectiv in 1916,pe atunci apartineau Basarabiei,regiunea Odesa,insa din arhiva de acolo am primit raspuns precum ca s-a pierdut informatia referitor la datele lor de nastere,avem numai actele de deces.Este oare vre-o posibilitate sa depun si eu actele p-u cetatenie?

(03 - iul - 2013) Autor: Natalia

răspuns

Există posibilitatea, dacă în certificatele de deces este indicat locul nașterii și data nașterii buneilor.

Altfel, ultima soluție este să căutați în registrele bisericești.

Întrebare: Salut,cine stie sunt naskut in Rezina tatiku e din 1948 bunei au fost naskuti 1923-1926 Rabnita s. Ploti se poate sa depun actele pentru cetatania Romana? Mersi mult.

(02 - iul - 2013) Autor: Igor

răspuns

Dvs puteți depune actele pentru redobândirea cetățeniei în baza buneilor.

 

Întrebare: Buna ziua,am si eu o intrebare,vreau sa depun actele pentru redobindire cetatenie si nu detin actele buneilor care au fost nascuti in anii 1912 si 1916 in regiunea Odesa,care atunci apartinea Basarabiei.Este posibil sa depun actele fara adeverintele lor de nastere,doar cu raspunsul din arhiva de acolo ca sint perdute,eu doar detin actele lor de deces si certficatele de nastere ale parintilor

(01 - iul - 2013) Autor: Natalia

răspuns

Dacă în certificatele de deces sunt indicate data și locul așterii, atunci e posibil.

 

Întrebare: DACA TRIMIT PROCURA PRIN FAX O SA MEO PRIMEASCA MULTUMESCI...

(28 - iun - 2013) Autor: ddddddd

răspuns

Procura poate fi prezentată doar în original, și obligatoriu în limba română.

 

Întrebare: ce acte ii trebuesci tata lui casa ma inregistreze pentru juraminti mersi

(28 - iun - 2013) Autor: ddddddd

răspuns

Tatăl Dvs trebuie să prezinte actul său de identitate, procura de la Dvs pe numele lui, copia actelor Dvs.

 

Întrebare: Buna ziua Pot redobandi cetatenia romana cu pastrarea celei germane daca m-am nascut in Romania? Cetatenia romana am pierdut-o odata cu plecarea mea in Germania impreuna cu parintii, eu fiind pe atunci minora. Interviul acela cu verificarea cunostintelor de limba (si celelalte )mai are loc in acest caz? Va multumesc.

(28 - iun - 2013) Autor: eliza

răspuns

În cazul Dvs trebuie să redobândiți cetățenia română conform articolului 10, ceea ce însamnă că nu veți susține examenele, nici cel de limba romnă.

 

Întrebare: Buna ziua! Daca mama este nascuta pe 28 iunie 1940, pot apela la cetatenie romana? Multumesc

(28 - iun - 2013) Autor: vova

răspuns

Puteți redobândi cetățenia română, însă va trebui să prezentați și actele buneilor.

 

Întrebare: Buna seara.sunt cetatean iranian,am fost casatorit timp de 13 ani, sunt in curs de divort,am viza de 10 ani,din care s-au scurs 2ani.am inteles ca in urma divortului imi vor fi scazuti 5 ani din viza, spuneti-mi va rog daca pot obtine cetatenia romana in aceasta situatie ,si care ar fi pasii de parcurs?amfost la biroul strainilor si fiecare zice altceva.spuneti-mi va rog cei 3ani din viza raman valabili,sau mi se va da viza de 6 luni. Va multumesc anticipat.o seara buna

(28 - iun - 2013) Autor: hosein

răspuns

Presupunem că cei 3 ani în viză vor rămâne valabili. Dar trebuie să precizați acest lucru la Departamentul Român pentru Imigrare.

Dacă Dvs ați fost căsătorit 13 ani, și ați locuit în România minim 5 ani în România, aveți dreptul să obțineți cetățenia română.

Întrebare: buna ziua - sotul meu a redobindit cetatenia romina si am vrut sa intreb de care documente am eu nevoe sa depun p-ru redobindirea cetateniei romina si in plus avem doi copii. va multumesc mult.

(27 - iun - 2013) Autor: veronica

răspuns

Consultați pagina Actele necesare

Vă recomandăm să includeți și actele românești ale soțului, astfel actele soțului din dosarul Dvs vor fi verificate mai rapid.

Pentru copii este suficient să transcrieți certificatele de naștere, soțul Dvs fiind deja cetățean român.

Întrebare: buna,am si eu o intrebare ;daca tatal meu e decazut din drepturi si e dat disparut de 15 ani (prin urmare,nu am nici un act care sa confirme sau sa infirme daca e mort);si parintii nu sint casatoriti,pentru redobindirea cetateniei romaneam nevoie doar de avizul ca e decazut din drepturi,sau si de certificatul lui de nastere,deces?(eu port familia lui)

(27 - iun - 2013) Autor: vova

răspuns

Dacă Dvs aveți numele de familie al tatălui, este necesar și certificatul lui de naștere.

 

Întrebare: Buna ziua. Pot sa depun dosarul de redobindire a cetateniei pentru mama daca am procura? Multumesc.

(27 - iun - 2013) Autor: costy

răspuns

Este posibil doar dacă mama Dvs este foarte bolnavă și nu se poate deplasa personal. Trebuie să prezntați și actele medicale.

 

Întrebare: am permis de sedere inegrarea familiei am 70 an snt e certvicatul de nastere dn arxiva moldove romnce pot premi automat cetatanie sau nu dace da ce trebue multumesc frumos vreau se mor cu cetataia care meau dato parintiimei

(27 - iun - 2013) Autor: valentina

răspuns

Din ce am înțeles noi, Dvs aveți certificat de naștere emis în România, mai exact Moldova din partea României.

În situația Dvs trebuie doar să solicitați clarificarea cetățeniei române, și cu documentul obținut să perfectați restul actelor.

dacă s va dovedi că ați fost lipsită de cetățenia română, va trebui să depuneți actele pentru redobândirea cetățeniei române ca și toți ceilalți, în dosar fiind incluse doar actele Dvs. În cazul Dvs ar trebui să fie soluționat foarte repede. Consultați pagina Actele necesare

Întrebare: Buna ziua. Spuneti va rog, sora mea si-a facut carte de identitate Bucuresti si i-au gresit locul nasterii. Acum ia a nascut si nu poate veni sa-si faca alta carte de identitate. Ar putea sa-mi faca mie procura speciala cu foto legalizata notarial pentru ai modifica cartea de identitate si corecta greseala?

(27 - iun - 2013) Autor: stela

răspuns

Cartea de identitate se perfectează sau se rectifică doar personal.

Dvs prin procură puteți doar solicita rectificarea, insă pentru emiterea unei cărți de identitate noi trebuie să vină personal.

Întrebare: Spuneti-mi va rog care este modalitatea de a putea primi alocatiile pentru copii, si de ce acte este nevoie?

(26 - iun - 2013) Autor: Sorina

răspuns

Alocațiile pentru copii se acordă doar dacă aveți reședința în România ( locuiți în România ).

Trebuie să depuneți actele la primăria localității în care aveți domiciliul ( adresa din buletinul românesc ).

Actele necesare: certificat de naștere copii, bultinele părinților, cererea de acordare alocații, extras din cont bancar ( confirmare de la o bancă din România că aveți cont curent la ei ).

Unele primării solicită și procură din partea celuilalt soț/soție, sau prezența acestuia.

Întrebare: Buna seara va rog si eu o informatie ,sunt cetatean Romin am inregistrat casatorie in Italia cu cetateanca din Ukraina avem certificat de casatorie Italian,as putea sa cer pentru sotie cetatenie romina ?

(26 - iun - 2013) Autor: Vladimir

răspuns

În cazul Dvs trebuie în primul rând să transcrieți certificatul de căsătorie, pentru a fi emis și certificatul de căsătorie românesc. Se poate face la consulatul României din Italia, sau în România.

După care, trebuie să obțineți permis de ședere pe teritoriul României pentru soția Dvs, căci va putea solicita cetățenia română după 5 ani de ședere legală în România. Dvs la fel trebuie să aveți reședința în România.

Întrebare: buna,daca tata e din '40 pot redobindi cetatenia romana fara a avea certificatele buneilor?

(26 - iun - 2013) Autor: andreea

răspuns

Este posibil. Dar e foarte probabil ANC să solicite ulterior și actele buneilor. Din care motiv vă recomandăm să le includeți din start.

 

Întrebare: Buna ziua,am citeva nelamuriri in ceea ce priveste redobindirea cetateniei romane si actele necesare ... 1:daca buneii mei din partea mamei nu au fost casatoriti si mama poarta familia tatalui,de ce act avem nevoie?lipsa acestui document va fi o problema? 2:daca fratele meu este minor,16 ani de ce act de la starea civila avem nevoie ca sa le anexam la dosar pentru a redobindi si el cetatenia? 3:daca bunelul e din 1940,luna mai...imi trebuie si documentele strabuneilor? multumesc anticipat

(26 - iun - 2013) Autor: Felix

răspuns

1. dacă buneii n-au fost căsătoriți, veți prezenta un aviz de la OSC care să confirme acest lucru. În certificatul de naștere al mamei Dvs trebuie să fie indicat numele bunelului, asta fiind dovada de unde mama Dvs are astfel de nume.

2. Actele fratelui Dvs trebuie incluse în dosarul de cetățenie al mamei sau tatălui: certificatul de naștere, buletinul și pașaportul (dacă le are) + acordul ambilor părinți.

3. În mod normal nu trebuie, însă e foarte posibil în astfel de cazuri ANC să solicite suplimentar actele străbuneilor, din care motiv vă recomandăm să le includeți din start.

Consultați paginile Redobândire CetățenieActele necesareCe? Unde? Cum să fac?

Întrebare: Buna ziua.Am si eu o intrebareeu degraba trebuie sa es in ordine,dupa ce imi fac toate transcrierile de nastere si divort ,am copil mic si vreau sai fac si cert.de nastere romanesc,pot sai fac certificatul pe baza cetateniei mele si ei certificat?sau trebuie si ceva acte din partea tatalui?

(26 - iun - 2013) Autor: Elena

răspuns

Veți putea perfecta actele românești pentru copil doar cu acordul tatălui.

Consultați pagina Unde transcriu?

Întrebare: Am 2 copii unul de 4 ani şi altul de 6 ani ei au certificate de naştere româneşti. Vrem să călătorim prin Europa. Se permite să-i înscriem în paşaportul românesc al unuia din părinţi sau e obligatoriu să le facem paşapoarte. Mulţumesc.

(26 - iun - 2013) Autor: valentin

răspuns

Este posibil doar să le faceți pașapoarte

 

Întrebare: Buna,vreau sa depun pentru redobindirea cetateniei si am actele buneilor si as vrea sa stiu daca imi trebuie si actele parintilor

(25 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

În mod obligatoriu sunt necesare și actele părinților.

Actele necesare

Întrebare: Buna.am si eu o intrebare eu sunt cetateanca rominana numai ca inca nu am facut pasaportu sontu inca nu a depus juramintu eu 3 saptamini in urma am nascut ce trebue sa fac si ce acte am nevoe ca sai fac documentele romanesti copilui

(19 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Ete necesar să perfectați actul Dvs de identitate, după care va trebui să transcrieți certificatul de naștere al copilului.

Vă recomandăm să le transcrie soțul Dvs împreună cu ale lui.

Unde transcriu?

Întrebare: Buna seara,cer scuze pentru deranj dar am nevoie urgent de ajutorul D-stra.Ma numesc Tatiana,am primit cetatenie Romana cu resedinta in Moldova in 2008,dupa m-am casatorit si am ramas insarcinata .Copilul sa nascut in 2010.La moment sunt divortiata.La Consolatul Roman din Italia unde ma aflu acum mi-au zis ca eu am primit cetatenie romana inaintea nasterii copilului si ca are tot dreptul sa primeasca si copilul cetatenie si acte romanesti si ca la procedura dureaza putin .Klar numai pasaportul ca si mine pentru ca avem la resedinta in Moldova.M-am programat la ambasada din Chisinau ca sai fac copilului certificat de nastere roman .Dar nu stiu ce acte trebuie sa prezint .Stiu ca nu aveti timp dar va rog mult ca sa-mi spuneti ? 1-este necesar ca sa se prezinte si fostul sot la ambasada la depunerea actelor sau nu,ca am de la el declaratie facuta la notar ca e de acord ca copilul sa primeasca acte romanesti. 2-e corect ca certificatu de nastere pentru copil e gata dupa 48 de ore ?si dupa pot face si pasaportul la o zi sau 2 achitind o taxa de urgenta?pentru ca o sa fiu nevoita sa ma-ntorc in Italia dupa 10 zile de la depunerea actelor pentru serviciu.Poate daca prezint contractul de munca ii fac de urgenta actele.Va multumesc din suflet .

(19 - iun - 2013) Autor: Tatiana

răspuns

Daca copilul Dvs are certificat de naștere moldovenesc trebuie sa-l transcrieti. Iar asta puteți face doar la consulatul României din Moldova. Sau la București. 

in afara de actele Dvs si a copilului aveti nevoie de acordul notarial al tatălui si actele lui in original plus copii xerox sau copii autentificate la notar. 

Lista actelor necesare o găsiți pe site-ul oficial al consulatului. 

Întrebare: Buna ziua. Spuneti, va rog, daca la depunerea juramintului prezint actele originale + o copie a lor, au sa mi le retina pe cele originale la ei sau are sa mi le dea inapoi? Multumesc.

(18 - iun - 2013) Autor: Doru

răspuns
Actle în original rămân la Dvs.
Întrebare: BUNA ZIUA,am asa o intrebare am redobindit cetatenia romaneasca,dar copiii nu erau inclusi in dosar am unul de 10 ani.si unul de 18 ani sunt divorziata,fostul barbat deacum si-a schimbat cetatenia pentru ca e casatorit in russia.carei procedura ca sa le fac si copiilor cetatenie,acel mai mare de 18 are nevoie de acordul tatalui sau deacum are majoratul.ce acte imi trebuie,se poate acum baza pe cetatenia mea sau nu.multumesc

(16 - iun - 2013) Autor: ALIONA

răspuns

Pentru copilul minor de 10 ani este suficient doar să-i perfectați certificatul de naștere român, în baza cetățeniei Dvs.

Copilul Dvs care are deja 18 ani trebuie să depună actele ca și toți ceilalți, din motiv că este major.

Întrebare: Buna ziua,as dori si eu sa va dau intrebarea mea:Din 2009 eu si fiica acuma de 13 ani am redobindit cetatenia romina,Sotul in schimb a primit permis de sedere in baza cetateniei mele.Plecind in Italia in 2009 sotul a depus actele pentru permisul de soggiorno si primindul pe 5 ani iau retras permisul de sedere romin.Acuma dorim sa depunem docum.pentru cetatenia sotului si nu stiu daca ne vor cere acel permis romin care nul avem,multumesc mult.

(16 - iun - 2013) Autor: Aliona

răspuns

Nu va fi solicitat acel permis de ședere. Pur și simplu trebuie să depună actele ca și toți ceilalți.

 

Întrebare: daca parintii au cetatenie romina de ce documente este nevoie pentru a se face si feciorul cetatian romin?

(15 - iun - 2013) Autor: daniela

răspuns
Este nevoie de certificatele de naștere și cel de căsătorie (române) ale părinților!
Întrebare: buna ziua as dori sa stiu daca pot sa depun actele pt schimbarea buletinului in locul sotului meu

(15 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Perfectarea buletinului se face doar personal.

 

Întrebare: buna,am depus juramintul in februarie dindumi un talonas cu data si ora p/u a veni sa imi iau documentele,din pacate am perdut talonasul,fara sa tin minte ora,ce pot face?

(14 - iun - 2013) Autor: Viorel

răspuns
Adresați-vă la consulat fără talonaș, lămuriți-le situația Dvs și solicitați de la ei o soluție.
Întrebare: buna seara,am citeva intrebari,buneii mei sunt nascuti in anii 1923 si 1929,sunt decedati,am nevoie de certificatele lor de nastere,daca in certificatul de deces este indicata data nasterii si localitatea?insa in familie sunt citeva devieri,eu sunt Goncearu parintii Goncear????VA RG SA-MI RS.

(13 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

În mod normal trebuie să includeți și certificatele de naștere ale buneilor. Dacă nu le aveți, includeți doar certificatele de deces și avizul OSC care confirmă că nu găsiți certificatele de naștere.

Numele trebuie să coincidă în toate actele. Dacă nu coincide, actele trebuie rectificate.

Întrebare: buna seara,am o intrebare,1.daca eu sunt in acte cu familia brumaru,dar parinti sunt brumar,atunci eu trebuie sa-mi schimb familia?

(13 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Obligatoriu trebuie să rectificați actele, astfel încât în toate actele să fie același nume de familie.

 

Întrebare: cum pot fac si eu o rebilitare daca am executat o pedeapsa in grecia acu 14 ani imi apare de cite ori scot cazieru .va mutumesc .

(11 - iun - 2013) Autor: cum ma pot reabilita

răspuns

Consultați un jurist în acest scop.

 

Întrebare: Daca sint divortata si am ramas in familia sotului la depunerea actelor pentru cet romina de care certificat este nevoie casatorie si divort sau numai divort

(10 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Vă recomandăm să depuneți ambele acte, și de căsătorie și de divorț!
Întrebare: buna ziua.cind am depus actele pentru redobindirea ceteteniei romane eram casatorita.acum sunt divortata si mi-am schimbat numele de familie.trebuie sa depun acte la consulatul de le Chisinau,care sunt actele? in ordine inca nu sunt.

(09 - iun - 2013) Autor: irina

răspuns

Trebuie să expediați la ANC copiile noilor acte autentificate la notar, prin scrisoare recomandată, cu cerere de completare a dosarului.

 

Întrebare: Buna am 18 ani, si vreau sa primesc cetatenie romaneasca...Sunt din moldova,bunelul meu este nascut in 1942.Cum pot sa primesc cetateniea? Multumesc

(08 - iun - 2013) Autor: andrei

răspuns
Vă rugăm să consultați foarte atent următoarele pagini: Ce? Unde? Cum să fac?Actele necesare
Întrebare: Buna ziua ,,,vreu sa intreb daca eu am facut procura pe cineva sami depuie actele pentru transcrierea certificatului roman.....e posibil daca el mila dat si eu il am... ,,,,,si pe urma persna data sase duca si sal anuleze... ,, e posibil sami anuleze certificatul de nastere romanesc..mersi mult

(07 - iun - 2013) Autor: tab

răspuns

Actele nu pot fi anulate fără acordul Dvs, sau fără decizia judecătorească.

 

Întrebare: Perintii mei sunt nascuti, tata in anul 1936 , mama in anul 1938 In regiunea Odessa raionul Kotovsk Eu in Moldova .Pot sa recapat cetatanie Ronina si ce acte sunt necesare?

(07 - iun - 2013) Autor: Ludmila

răspuns

Puteți opta pentru redobândirea cetățeniei române.

 

Întrebare: Spuneti va rog in certificarul de divort moldovenesc al parintilor mei lipseste numerul de identificare al mamei mele(IDNP) si lipseste localitatea a ambilor parinti dar in scimb esteluna , ziua si anul nasterii a ambilor.... e necesar de facut alt certificat?

(05 - iun - 2013) Autor: Irina

răspuns

Dacă documentul este după modelul vechi, nu este obligatoriu.

Dacă este după ultimul model adobtat în Reublica Moldova, atunci obligatoriu trebuie să conțină toate datele.

Întrebare: Buna ziua!vreau sa depun dosarul. In certificatul meu de nastere moldovenesc nu este scris Numarul de Identificare(IDNP) nici al meu nici al parintilor mei dar este scris luna,data si ziua a nasterii mele. Spuneti e necesar de scimbat certificatul?????

(05 - iun - 2013) Autor: Irina

răspuns

Dacă certificatul de naștere este emis după ultimul model aprobat în Republica Moldova, obligatoriu trebuie să conțină și IDNP.

Modelele mai vechi nu conțin aceste date obligatoriu.

Întrebare: Buna ziua! eu vreu sa depun actele pentru redobindirea cetateniei. Am fost casatorita de doua ori si ambii soti au decedat. Am actele de casatorie si deces ai ambilor, sunt necesare si cele de nastere? Multumesc

(05 - iun - 2013) Autor: Ana

răspuns

Este suficient să prezentați doar certificatele de deces, dacă nu veți include în dosar acte pentru copii minori.

 

Întrebare: Buna ziua, am asa o intrebare spuneti-mi va rog, daca tatal meu dupa familie e Cebotari iar eu in toate actele sunt Cibotari atunci eu trebuie sa-mi schimb familia sau este alta modalitate de a prezenta vre-un document ca el este tatal meu, caci mama si fratele tot au familia de cibotari. mersi

(04 - iun - 2013) Autor: Natalia

răspuns

Dacă Dvs aveți în toate actele același nume, și părinții la fel (inclusiv în certificatul Dvs de naștere), nu vor exista probleme.

Însă vă recomandăm să rectificați actele astfel încât să aveți  toți același nume de familie.

Întrebare: eu am detinut pasaport romanesc pina pe 14 mai 2013,el nu mai este valabil.Care e procedura pentru a-mi reface pasaportul romanesc?de ce acte am nevoie ?

(03 - iun - 2013) Autor: Cristina

răspuns

Trebuie doar să perfectați un nou pașaport.

Procedura este aceeași ca și în cazul când faci prima dată pașaportul.

Întrebare: Salut.Daca copilul implineste peste 2 luni 18 ani am nevoe de consimtamintul ei?

(03 - iun - 2013) Autor: valentina cantir leah

răspuns

Acordul copiilor este obligatoriu pentru perfectarea actelor lor, sau deunerea dosarului, începând cu vârsta de de 14 ani.

 

Întrebare: BUNA SEARA,am doua intrebari 1.cam cit timp dureaza perfectarea documentelor dupa ce am iesit in ordin pentru cetatenie...2 se poae circula in europadeja dupa ce dai juamintul si primesti certificat de cetatan roman??va rog mult daca puteti sami rspundeti,mersi

(01 - iun - 2013) Autor: marcela

răspuns

1. în mediu acest termen este de 4-6 luni 

2. cu certificatul de cetățenie aveți dreptul să circulați doar în România! Pentru a putea circula în UE aveți nevoie de buletin sau pașaport

Întrebare: Salut, sunt cetateana a RM si casatorita cu cetățean israelian, in Februarie 2013 am obținut cetatenia româna, copii minori nu i-am inclus in dosar, soțul la fel are cetatenie româna dar e cu domiciliu in Israel, el poate la Ambasada Romana din Israel sa depună actele Pu copii , certificatele de Nastere trebuie apostilate? Si de ce acte mai are nevoie?

(29 - mai - 2013) Autor: Mariana

răspuns

Actele pentru copii pot fi depuse doar la consulatul României din țara în care au fost emise, sau la București primăria sector 1

 

Întrebare: Buna ziua. Spuneti va rog: Sotul e cetatean al Republicii Moldova si si-a redobindit cetatenia romina in 2012, cu viza de resedinta in Bucuresti. Copilul are 2 ani, putem beneficia de indemnizatii pentru copil, si pina la ce virsta? De ce acte avem nevoie sa le prezentam, si unde ne putem adresa pentru depunerea actelor? Va multumesc.

(28 - mai - 2013) Autor: rodica

răspuns

Dacă soțul are buletin, și reședință în România, adresați-vă la primăria localității (sectorului, în cazul București) pentru a primi alocațiile destinate copiilor.

Alocațiile sunt de 200 RON până la vârsta de 3 ani și 42 RON de la 2 până la 18 ani. Se face un recalcul pentru un an în urmă.

Lista actelor necesare și adresa unde să vă adresați o găsiți pe site-ul primăriei, pagina direcției protecție socială.

În mod normal actele necesare sunt:

- actele de identitate a părinților, plus certificatul de căsătorie 

- certficatul de naștere al copilului

- extras de la bancă cu contul Dvs bancar într-o bancă din România

unele primării mai solicită și procură din partea celuilalt soț / soție

Întrebare: Am obtinut cetatenia romana, insa nu am inclus copilul in dosar.Acum obtin certificat de casatorie, insa pina fac buletinul roman, copilul devine major,este vre-o sansa sa primeasca si el cetatenie rom?

(27 - mai - 2013) Autor: inela

răspuns
Copilul Dvs a devenit automat cetățean român, deoarece în momentul când ați depus jurământul și oficial ați devenit cetățean român copilul era încă minor! Deci puteți solicita transcrierea CN a copilului  după ce singuri veți avea la mână CN și CC. Mai munlte detalii pe pagina Transcrierea Actelor

Echipa noastră a oprit temporar înregistrarea întrebărilor.

Vom redeschide rubrica întrebări / răspunsuri curând

Puteți purta discuții cu alți utilizatori și pe Forum

Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea