Strict Standards: Declaration of EditArea::SyntaxTextarea() should be compatible with CMSModule::SyntaxTextarea($name = 'textarea', $syntax = 'html', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Strict Standards: Declaration of EditArea::WYSIWYGTextArea() should be compatible with CMSModule::WYSIWYGTextarea($name = 'textarea', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 165

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 171
Acțonarea în judecată - Totul despre Cetățenia Română

Caută în Ordinele ANC

    Merită sau nu să acționezi ANC în instanța de judecată ?

La începutul anului 2013 legea cetățeniei a suferit unele modificări, iar una din ele include punctul conform căruia petentul poate acționa ANC în instanța de judecată, însă nu la Curtea de Apel București, dar la tribunalul din București.
 
Asta implică automat și un termen mult mai mare în timp, în care petentul va avea o decizie a tribunalului. Ședințele de judecată fiind stabilite la distanțe destul de mari, ca timp. Vorbind în cifre, asta ar însemna să obții o decizie a tribunalului, nu neapărat în favoarea ta, într-un termen mediu de 10-15 luni. Practic fiind termenul în care ANC soluționează un dosar.
 
Impactul desigur este major, dat fiind faptul că foarte mulți petenți, sătui să aștepte soluționarea dosarului, apelează la serviciile birourilor de avocați în scopul de a forța ANC să respecte termenul legal de 5 luni pentru soluționarea dosarului.
 
Iar dacă să privim partea pozitivă a lucrurilor, juriștii ANC vor avea mai puțin de muncă prin instanțele de judecată, și vor avea mai mult timp pentru a depune efortul necesar soluționării dosarelor de cetățenie.
Mai mult, juriștii ANC deja aplică în practică atacurile cu recurs a deciziilor instanțelor de judecată, cu care nu sunt de acord. iar asta înseamnă, măsurând în timp, încă cel puțin 12 luni de zile până la decizia finală a judecătorilor.
 
Remarcăm, nu fără satisfacție, o soluționare a dosarelor "prăfuite" de lunga ședere pe rafturile ANC, și o consecutivitate a soluționării dosarelor depuse mai "recent". Sperăm că tendința va rămâne. Iar resursele ANC, eliberate de numărul mare a proceselor de judecată, să fie utilizate în scopul soluționării cât mai rapide a dosarelor de cetățenie.
 
Iar celor care se gândesc să-și "urgenteze" soluționarea dosarului, apelând la serviciile avocaților, le recomandăm să ia în calcul cele expuse mai sus.
Căci după intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, deja nici un avocat sau jurist competent nu va garanta soluționarea mai rapidă a dosarului, atacând ANC în instanța de judecată.
Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea