Strict Standards: Declaration of EditArea::SyntaxTextarea() should be compatible with CMSModule::SyntaxTextarea($name = 'textarea', $syntax = 'html', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Strict Standards: Declaration of EditArea::WYSIWYGTextArea() should be compatible with CMSModule::WYSIWYGTextarea($name = 'textarea', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 165

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 171
Noutăți - Totul despre Cetățenia Română

Caută în Ordinele ANC

    sep 28, 2013

Cetățenia română obținută ilegal la 11 notari publici


Cetățenia română obținută ilegal: 11 notari publici, suspectați de autentificarea actelor false

Categorie: Redobândirea Cetățeniei
Postat de: rigu

Două grupări criminale, formate din 7 persoane, sunt suspectate de fabricarea actelor oficiale pentru redobândirea cetățeniei române. În acest sens, oamenii legii au efectuat circa 25 de percheziții în Capitală și în regiunea de sud a țării.

De asemenea, au fost verificate și 11 birouri ale notarilor publici care se presupune că fi implicați în legalizarea actelor false, notează UNIMEDIA.

Potrivit şefului Secţiei urmărire penală din cadrul Inspectoratului General de Poliție, Lilian Levandovschi, în urma unei sesizări parvenite de la Ministerul de Justiție, poliția a identificat gruparea criminală care se ocupa de confecționarea și legalizarea pachetului de acte oficiale false pentru obținerea cetățeniei române.

În cadrul grupării, în aprilie 2013, a fost infiltrat un colaborator de poliție care a solicitat cetățenie română pentru o persoană terță. Pentru pregătirea setului de documente suspecții au solicitat suma de 1200 euro.

„Suspecţii falsificau certificate de stare civile cum ar fi cererea, declarația, certificate de naştere, de divorț, de căsătorie pentru redobândirea cetăţeniei române. Au fost identificate şapte persoane, printre acestea sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, dar şi cetăţeni ai României. Au fost efectuate percheziţi la 25 de adrese în Chișinău și Cahul. Două persoane au fost reținute în Cahul, una în Chișinău, alte două persoane sunt în căutare generală, iar două persoane sunt cercetate în stare de libertate. Percheziţii au fost efectuate şi la 11 birouri notariale. În majoritatea actelor false fotografia din buletin nu corespundea cu informația din act”, a menționat Levandovschi în cadrul unei conferințe de presă transmisă live de Publika TV.

 

 

Actele false nu au fost întocmite prin intermediul autorităților specializate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la cinci ani de inchisoare.

sursa: www.unimedia.md

Extra: cetatenia-romana-obtinuta-ilegal-la-11-notari-publici
Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea