Strict Standards: Declaration of EditArea::SyntaxTextarea() should be compatible with CMSModule::SyntaxTextarea($name = 'textarea', $syntax = 'html', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Strict Standards: Declaration of EditArea::WYSIWYGTextArea() should be compatible with CMSModule::WYSIWYGTextarea($name = 'textarea', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 165

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 171
Dosare suspendate - Totul despre Cetățenia Română

Caută în Ordinele ANC

    Caută o întrebare sau răspuns

Cuvinte cheie sau/și Autor

1 din 2 > >>

Întrebare: Buna ziua, asa intrebare, daca am scris o data cerere de dezicere de cetatenie si pasaport roman, e posibil de reaplicat? mersi.

(15 - iul - 2013) Autor: mihai

răspuns

Dacă ați renunțat la cetățenia română, puteți solicita redobândirea cetățeniei în baza articolului 10, și veți avea un răspuns mult mai rapid.

 

Întrebare: Spuneti-mi va rog daca dosarul -am depus la Bucuresti pot depune juramintul la Chisinau

(03 - iul - 2013) Autor: natalita

răspuns

Indiferent unde ați depus dosarul, puteți depune jurământul acolo unde locuiți.

 

Întrebare: salut am contolat dosrul prin intermediar si mau anuntat ca e anulat insa de la ANC nu am primit nici-o scrisoare in care sa se includa motivul,iluminatima in asta va rog.MULTUMESC

(30 - iun - 2013) Autor: ELENA

răspuns

Nu poate fi dosarul anulat. Într-adevăr este posibil să fie suspendat.

Însă ANC nu informează despre asta decât dacă solicitați informație despre starea dosarului.

Vă recomandăm să solicitați personal starea dosarului de la ANC. Modele acte

Întrebare: Salut,poate să mi spună cineva dacă am nevoie de buletinul de identitate a părinților pt dep.juramintului si celelalte proceduri?

(25 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Pentru depunerea jurământului aveți nevoie doar de actele Dvs.

Pentru soluționarea altor acte, este posibil să aveți nevoi de actele părinților. Depinde unde vă veți adresa. Transcrierea ActelorUnde transcriu?

Întrebare: Buna ziua!Am primit sms la telefon ca a fost publicat o persoana cu numele meu,am verificat pe site si este o persoana cu numele meu dar nr de dosar este altul,...sunt eu aceea sau e alta persoana?Cind dai la cautare numai nr dosarului meu apare o alta persoana....?Sunt confuza,..Va rog luminati'ma Mersi!

(22 - iun - 2013) Autor: Alina

răspuns

Cel mai probabil Dvs ați indicat la înregistrare numărul dosarului care vi l-au dat de la consulat. Din care motiv el nu este luat în considerare, și alertele SMS vin atunci când este găsit dosarul care conține numele, prenumele și anul când ați depus dosarul.

Solicitați de la ANC, dar și de la consulat informația dacă este sau nu dosarul Dvs.

Dacă nu este dosarul Dvs, atunci solicitați de la ANC numărul corect al dosarului, și expediați-l la cetatenie@primesc.eu pentru a beneficia de o notificare corectă.

Întrebare: dosar 89xxxRD/21.11.2011 suspendat pe motiv ca parintii mei ambii decedati nascuti pina la 1940 in transnistria teritoriu necontrolat de autoritatile romaniei,In arxivele Starii Civile RM,si ale Tiraspolului nu rezulta,motiv registre nimicite in 1941.Alte dovezi nu am.Dar din spusele mamei buneii fosti cetateni romini.Care este soluia.

(20 - iun - 2013) Autor: ZINAIDA

răspuns

Dacă buneii mamei Dvs s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova actuale în perioada 1918-1940, atunci expediați certificatele lor de naștere, asta și va fi dovada că au fost cetățeni români.

O altă soluție sunt extrasele din înscrisurile bisericești unde au fost botezați buneii. În baza lor puteți obține în instanța de judecată confirmarea faptului că s-au născut pe teritoriul Basarabiei, dacă nu aveți certificatele de naștere.

Consultați rubrica Redobndirea Cetățeniei Romne de pe site-ul nostru pentru a fi mai clar cum trebuie să demonstrați.

Dacă nu veți reuși, singura soluție este să faceți reîntregirea familiei, pentru care trebuie să vă adresați la departamentul pentru imigrare a României.

Întrebare: am o intrebare as vrea sami fac certificatu romin dar nustiu unde e mai repede se face la rominia sau la cahul sau la chisinau unde e mai mic rindu multumesc frumos de raspuns

(08 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Transcrierea actelor de stare civilă se efectuează mai rapid la consulat (contra plată), deoarece în România (gratis) programările pentru transcriere se efectuează pentru sfârșitul anului 2016! Pentru mai multe detalii consultați paginile Transcrierea Actelor, Unde transcriu?
Întrebare: Buna ziua. Referitor la dosarele suspendate... Am depus prin intermediar dar toate documentele erau veridice, dupa asta am scris dupa vreo 6 luni o scrisoare de intentie privind starea dosarului si atunci mia venit scrisoare ca dosarul e suspendat... Mai este vreo sansa sa mi aprobe dosarul....care e parerea dvs...

(31 - mai - 2013) Autor: Viorel

răspuns

Răsunsul oficial (negativ sau pozitiv) va fi oferit de ANC doar după ce dosarul va fi întors înapoi la ANC de către anchetatori.

Deja au fost întoarse peste 4 mii dosare, iar unii petenți care au avut dosarele suspendate deja au fost publicați în ordinele ANC.

Părerea noastră este că aveți toate șansele unei soluționări pozitive, dacă nu s-au comis și alte ilegalități decât cele descrise.

Întrebare: buna ziua am o intrebare daka se pote sa am raspun am depus aktele pentru cet,just.ro in 2010 am trimis emael dar namai primit nici un raspus den partea la nimenii kum pot sa stiu ce se intimpla cu dosarul me ma poate ajuta cineva

(28 - mai - 2013) Autor: dima

răspuns

Adresați petiții la președinție, ANC, Ministerul Justiției. Sau solicitați ajutor la biroul Dlui Eugen Tomac.

 

Întrebare: Buna! In 2011 prin intermediari am depus actele pentru redobandire, dosarul respectiv a fost suspendat. In Ianuarie 2013, deja la Chisinau, am depus un alt dosar. Care din dosare are sanse sa fie solutionat primul? Multumesc.

(27 - mai - 2013) Autor: Natalia

răspuns

Când ați depus al doilea dosar, Dvs ați încălcat legea. Căci nu aveți dretul să depuneți un alt dosar, până nu aveți un răsuns oficial la primul. 

Doar în dosar este inclusă și o declarație în acest sens.

Solicitați de la ANC să retrageți al doilea dosar, sau să-l anulați, din motiv că nu ați știut revederile legii, altfel riscați o pedeapsă pentru încălcarea legii, respectiv refuz de a vă oferi cetățenia.

Întrebare: Buna ziua, as vrea sa aflu daca: pot depune juramintul o doua oara, deoarece cind am fost programata pentru prima data nu mam prezentat ca am incurcat data. am scris o cerere catre consulat. vreau sa stiu ce va fi mai departe

(27 - mai - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Dacă n-ați depășit termenul legal de 3 luni, solicitați încă o dată programare la depunerea jurământului.

Altfel solicitați de la ANC prelungirea termenului de depunere a jurământului. Modele acte

Întrebare: Buna seara Am depus dosarul pentru cetățanie în 2011 , am primit o scrisoare prim care am fost informat ca dosarul a fost suspendat fara a se indica motivul.Cum pot sa aflu in ce stare e dosarul meu

(23 - mai - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitați detalii de la ANC.

Modele acte

Întrebare: buna,puteti sa-mi spuneti daca este adevarat de reducerea cu 90% a taxelor consulare percepute pentru perfectarea oricărui act în procesul de redobândire a cetăţenei române?

(21 - mai - 2013) Autor: tanea

răspuns
În privința aceasta - abia este înregistrat un proiect de lege, însa nu a fost adoptat până ce.
Întrebare: Buna spunetimi va rog cum pot afla cuce orden se lucreaza acum pentru inrejistrare la juramint? va multumesc

(15 - mai - 2013) Autor: INTREBARE

răspuns
Consultați pagina Jurământ
Întrebare: Bunã am depus dosarul meu pe data 18.09.2012,la ambasada româniei de la chişinãu, rog sã-mi spuneţi în ce stadie se aflã!

(12 - mai - 2013) Autor: intrebare

răspuns
Solicitați informații despre starea dosarului Dvs de la ANC! Consultați pagina Modele acte
Întrebare: buna ziua..spunetimi va rog acei cu dosare suspendate au inceput sa easa in ordine...eu la fel am dosar suspendat si sotul la fel....si asteptam cu mare nerabdare...raspunsu...va multumesc

(11 - mai - 2013) Autor: mariana

răspuns
Noi cunoaștem persoane ale căror dosare eu fost suspendate și deja au apărut în ordine!
Întrebare: buna,cum pot afla daca persoana care a iesit in ordin sint eu,este iesit numele si prenumele meu da nr.dosarului e divers,am fast printre ceia cu dosare suspendate,e posibil ca dupa intoarcerea dosarului sa fi schimbat numarul??ajutatima va rog sint disperata,mersi anticipat...

(10 - mai - 2013) Autor: Marcelus

răspuns
Numărul dosarului nu poate fi schimbat, deaceea vă recomandăm să mai solicitați odată starea dosarlui Dvs! Model de cerere găsiți pe pagina Modele acte
Întrebare: Buna ziua.Ca si multi altii am depus actele prin intermediar, din pacate nr de ordin nu-l stiu, cum pot afla caci am trimis imail dar nici un ras, exista alta modalitate de a afla nr si starea lui?

(30 - apr - 2013) Autor: Maria

răspuns

Solicitați de la ANC starea și numărul dosarului, prin petiție expediată prin e-mail sau scrisoare recomandată.

Un model găsiți pe pagina Modele acte

Întrebare: Salut va rog frumos sa imi raspundeti daca sotul meu ar putea da juramintul peste hotare in baza permisului de sedere in Romania

(29 - apr - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Jurământul poate fi depus în orice țară, dacă persoana face dovada șederii legale pe teritoriul țării respective
Întrebare: am depus dosarul pe data 26 09 2011 cum pot afla starea lui .nam nici un rezultat

(25 - apr - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitați starea și numărul dosarului doar de la ANC.

Consultați pagina Modele acte

Întrebare: am depus dosarul pe data 26 09 2011 cum pot afla starea lui .nam nici un rezultat

(25 - apr - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Solicitați numărul și starea dosarului de la ANC! Urmăriți recomandările noastre de pe pagina Modele acte
Întrebare: buna ziua.vreau sa intreb,daca am depus cererea de redobindire a cetateniei prin intermediar,mi sa comunicat ca dosarul este suspendat si face parte unei anchete penale. mai am sanse de a primi cetatenie?

(24 - apr - 2013) Autor: Aliona

răspuns
Aveți șanse! La sfârșitul lunii februarie majoritatea dosarelor suspendate au fost întoarse la ANC. Mai devreme sau mai târziu veți primi un răspuns oficial, pozitiv sau negativ. Mai solicitați odată satrea dosarului Modele acte 
Întrebare: Salut, vreau sa va intreb daca a aparut cineva in ordine din cei care au avut dosarele suspendate??????Suntem in mare asteptare poate scrieti cum apare cineva va rugam frumos,Multamesc

(26 - mar - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Nu avem informații despre publicarea acestor dosare. Asupra lor ANC abea a început procedura de soluționare, iar primele rezultate le așteptăm nu mai devreme decât peste 3-4 luni.

 

Întrebare: buna,vreau si eu sa va pun o intrebare stie cineva ce se petrece cu dosarele care au fost suspendate?...din citeva informatii am inteles ca au fost inapoiate inaoi la ANC,nu stiu insa cit de adevarata este informatia.multumesc anticipat.

(25 - mar - 2013) Autor: tanea

răspuns

Informația este cât se poate de adevărată.

 

Întrebare: "Marţi, 26.02.2013, au fost restituite Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie un număr de 4486 de dosare care conţin cereri de redobândire a cetăţeniei române depuse în baza art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată. Dosarele au fost ridicate de la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în data de 01.03.2012 cu ocazia percheziţiei domiciliare dispusă în cadrul urmăririi penale desfăşurată în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală și Criminalistică. Dosarele restituite vor fi înaintate Comisiei pentru cetăţenie, care va verifica îndeplinirea condiţiilor necesare redobândirii cetăţeniei române potrivit art. 11 din Legea nr.21/1991 , republicată. " Buna ziua,spuneti-mi va rog ce mai e si asta???care sunt motivele,cum se poate de aflat daca dosarul meu e sau nu suspendat?????am 17 luni si nici nu stiu nimic,cei cu dosarul meu,am trimis petitie dupa model,am trimist email am anexat totul,si au trecut deja oluna si jumatate si nici un rs.multumesc

(22 - mar - 2013) Autor: cristina1505

răspuns

solicitați starea dosarului de la ANC, și veți afla care-i situația.

Modele acte

Întrebare: Buna seara! persoanele care au dosare suspendate, mai au sanse de a avea cetatenie romina.multumesc

(19 - mar - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Chiar dacă au fost suspendate, dosarele respective vor fi examinate în baza recomandărilor de la instituțiile de forță ale României.

Dacă încălcările comise n-au fost grave, vor primi acordul de a redobândi cetățenia română.

Întrebare: BUNA SEARA,DUPA CIT VIDEM DIN TOATE INTREBARILE SI RASPUNSURILE DUMNEAVOASTRE SPUNETI CA DOSARELE SUSPENDATE AU FOST INTOARSE LA ANC ,DAR LA CE TERMEN VA FI APROBAREA LOR IARASI LA 15 LUNI/??multumesc frumos.

(12 - mar - 2013) Autor: simona

răspuns

Dosarele returnate la ANC urmează același proces de verificare și avizare ca și toate celelalte dosare. Este posibil să fie examinate mai repede de către comisie, având în vedere că o mare parte din verificari s-au făcut deja în cadrul anchetei penale.

 

Întrebare: Salut vreau sa stiu a aparut cineva in ordine din cei cu dosarele suspendate???

(12 - mar - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Este prea devreme să fie publicați în ordine. ANC abea a reluat examinarea lor.

 

Întrebare: Buna seara,spuneti-mi va rog,dosarul suspendat se intoarce inapoi la ANC cu acelasi numar de dosar?Multumesc anticipat

(11 - mar - 2013) Autor: Dumitru

răspuns

Numărul atribuit dosarului nu este schimbat niciodată sub nici o formă.

 

Întrebare: cine are noutati despre dosarele suspendate

(11 - mar - 2013) Autor: ajutot

răspuns

Dosarele suspendate au fost reântoarse la ANC mare parte.

 

Întrebare: Buna seara,am citit mai sus ca dosarele suspendate au fost intoarse la ANC. Cum as putea sa aflu daca dosarul meu a ajuns la ANC?

(10 - mar - 2013) Autor: anonim

răspuns

Solicitați starea dosarului de la ANC. 

Modele acte

Întrebare: Wow ce noutati bune sa inteleg ca deja putem sta in asteptare??? Adica in scurt timp ar trebui sa fie publicate si dosarele noastre???? Multamim

(07 - mar - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Dosarele suspendate care au fost reîntoarse la ANC urmează procedurile de soluționare, și vor avea un răspuns oficial în termeni ca și pentru orice alte dosare.

 

Întrebare: SALUT.TOTUSI NU AM INTELES SAU REINTORS UNELE DOSARE LA ANC CARE ERAU SUB ANCHETA.MERSI MULT

(05 - mar - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Majoritatea dosarelor au fost reîntoarse la ANC.

 

Întrebare: EU LEM PUS LA CHISINAY PE DATA 05.01.2012 CIN AN SANIVIE RASPUNSU

(05 - mar - 2013) Autor: petrea

răspuns

Răspunsul oficial vine la domiciliu prin scrisoare recomandată imediat după ce ordinul ANC este semnat de președintele ANC.

 

Întrebare: Buna seara In data de 1 martie pe site-il ANC, apare urmatorul comunicat: ''Marţi, 26.02.2013, au fost restituite Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie un număr de 4486 de dosare care conţin cereri de redobândire a cetăţeniei române depuse în baza art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată. Dosarele au fost ridicate de la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în data de 01.03.2012 cu ocazia percheziţiei domiciliare dispusă în cadrul urmăririi penale desfăşurată în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală și Criminalistică. Dosarele restituite vor fi înaintate Comisiei pentru cetăţenie, care va verifica îndeplinirea condiţiilor necesare redobândirii cetăţeniei române potrivit art. 11 din Legea nr.21/1991 , republicată.'' Se spune ca sau intors 4486 de dosare. Acestea sant oare toate dosarele arestate, sau e posibil sa mai fi ramas si altele, care nu au fost returnate?

(04 - mar - 2013) Autor: Vasea

răspuns

E posibil sa fi rămas dosarele persoanelor pentru care anchetatorii au intentat dosar penal separat. 

 

Întrebare: Cer scuze, cu alt nr de dosar...nu ordin, adica nr de pe talonas nu este nr de dosar???

(04 - mar - 2013) Autor: MARINA

răspuns

Numarul de pe talonașul de la consulat nu este numarul dosarului. Trebuie sa solicitati numarul dosarului de la ANC. 

Daca talonașul este de la biroul ANC, si numarul se termina cu RD, atunci asta este numarul dosarului

Întrebare: Salut. Am si eu o intrebare, in ultimul ordin iesit a aparut numele meu, dar cu alt nr de ordin, cum pot sa stiu daca sint eu sau nu? Ms anticipat..

(04 - mar - 2013) Autor: MARINA

răspuns

Cel mai probabil numele Dvs a apărut în ordinul ANC cu alt număr de dosar, nu ordin.

Numărul dosarului Dvs este doar cel atribuit de ANC, nu la consulat. Deci solicitați numărul și starea dosarului de la ANC. Totodată puteți solicita o verificare la consulat.

Întrebare: Buna ziua! Am dosarul suspendat! Am nevoie de un avocat care poate sami rezolve dosarul! Miati dat un mail unde sa scriu din ce motive este dosarul suspendat dar nu stiu din ce motive este suspendat! ANC nu mia scris in scrisoare motivul, mia scris ca este suspendat , atat! Am trimis la mailu care mi lati dat un mail cu numele , prenumele, anul de nastere, nr de dosar si anul cind a fost depus! Este de ajuns atata sau mai trebuie ceva? Va multumesc anticipat

(28 - feb - 2013) Autor: Igor

răspuns

Toate dosarele suspendate fac parte din ancheta penală, și au fost ridicate de la ANC de către procurori. Respectiv ANC nu poate soluționa aceste dosare din motiv că ele nu se află fizic la ANC.

Ancheta penală a fost demarată pentru coruperea funcționarilor de stat, ilegalitățile fiind comise de către intermediarii care au și depus dosarele respective.

dacă ați trimis e-mail, el a fost redirecționat la biroul de avocați. Faptul că nu v-au răspuns înseamnă că biroul nu consideră că ar putea să vă ajute în vre-un fel, și este mai bine să așteptați finalizarea anchetei.

Întrebare: Buna! Am dosarul suspendat! Dk ami iau un avocat cat timp dureaza pina face o decizie? Va multumes anticipat!

(26 - feb - 2013) Autor: Igor

răspuns

Totul depinde de cât de grave sunt ilegalitățile comise în cazul dosarului Dvs. Nici un jurist competent nu are cum să vă ofere un termen sau o garanție a soluționării pozitive în cazul dosarelor suspendate.

 

Întrebare: Buna ziua! Dosarul meu este suspendat de 8 luni! Dk eu ma dezic de cetatania romana si trimit la ANC o scrisoareca nu ma vreau cetatanie romana! Pot sa depun peste o luna sau mai tirziu pentru cetatane? Va multumesc anticipat!

(26 - feb - 2013) Autor: Igor

răspuns

Chiar dacă solicitați retragerea cererii de redobândire a cetățeniei române, solicitarea Dvs va fi examinată numai după ce dosarul Dvs va fi întors la ANC, adică după finalizarea anchetei penale.

Cererea de redobândire a cetățeniei române poate fi depusă repetat nu mai devreme decât peste 6 luni de la primire răspunsului oficial de la ANC, indiferent dacă este vorba de renunțare sau redobândire.

Întrebare: Buna ziua! Vreau sa stiu dk se ocupa de dosare suspendate cineva si cat timpa va dura pin la final?

(26 - feb - 2013) Autor: Igor

răspuns

Nu există termen legal pentru desfășurarea anchetei penale. Deci nu există nici un termen legal în cazul dosarelor suspendate.

După finalizarea anchetei dosarele vor fi returnate la ANC.

Întrebare: daca acctele sunt suspendate si persoana mai depune odata ,ce se intimpla? e bine sau nu ? vine rezultatul pozitiv sau tot suspendare? multumim

(25 - feb - 2013) Autor: svetlana

răspuns

În astfel de cazuri dosarele nici nu sunt acceptate.

dacă însă reușiți totuși să-l depuneți, ANC va depista că ați depus repetat și veți fi sancționați penal. Căci Dvs în dosar includeți și o declarație pe care semnați că nu ați mai depus un alt dosar, și vă asumați răspunderea pentru cele declarate.

Întrebare: Buna ziua! Am dosarul suspendat die 8 luni! Pot sa depun din nou pentru redobandirae cetataniei romane? Va multumesc

(25 - feb - 2013) Autor: Igor

răspuns

Dacă dosarul este suspendat, ANC nu v-a oferit nici un răspuns oficial. 

Conform legii nu aveți dreptul să depuneți dosarul repetat mai devreme decât 6 luni de la răspunsul oficial.

Întrebare: Buna ziua! Am dosarul suspendat de un an de 8 luni ! Puteti va rog sa-mi recomandati un avocat care sa poata sa ma ajute cu dosarul meu? Va multumesc anticipat!

(25 - feb - 2013) Autor: Igor

răspuns

Trimiteți un e-mail cu detalii despre cauza suspendăreii dosarului Dvs la info@cetatenie-primesc.eu. Mesajul Dvs va fi automat redirecționat către biroul de avocați.

Dacă ei vor considera că pot să vă ajute, vor lua legătura cu Dvs.

Întrebare: cum au verificat cei de la ANC DOSARELE,Eu am depus personal la Bucuresti in 2011 si nu am nici un rezultat am deacum un an si sapte luni,nimik nici un rezultat am scris emal nu au raspuns ,am scris scrisoare recomandata acum trei luni iaras nici un raspuns.ce sa fie suspendat doar nu au nici o pricina eu personal am depus.Dar stiu persoana care a depus prin mandatar cam in acelas timp cu mine si ea este programata deja pentru primirea certificatului de nastere si tot prin mandatar .Aceasta nui corect eu cred.

(21 - feb - 2013) Autor: daniela

răspuns

Din câte înțelegem, Dvs nu cunoașteți dacă dosarul Dvs este sau nu suspendat.

Adresați o petiție către Ministerul Justiției, la care anexați copia fluturașului de la scrisoarea recomandată. Petiția poate fi adresată online pe site-ul ministerului.

Totodată puteți apela la serviciile senatorului Viorel Badea, care are birou la Chișinău. Serviciile sunt gratuite.

Și evident că mai solicitați încă o dată starea dosarului de la ANC.

Întrebare: BUNA.SPUNETI VA ROG DACA EXISTA SANSE DE A AVEA CETATANIE DACA AM DOSAR SUSPENDAT SAU NE LUAM RAMAS BUN

(19 - feb - 2013) Autor: V.T

răspuns

Există cele mai reale șanse.

 

Întrebare: Orae cit mai avem de asteptata cei la care ni sa-u suspendata dosarele am o impresie ca stau undeva aruncate si uitate??/

(19 - feb - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Trebuie să aveți răbdare până va fi finalizată ancheta penală.

Cei care au depus prin intermediar și acum au dosarele suspendate, trebuie să-și asume consecințele, căci au comis o ilegalitate, dezavantajându-i pe restul, care au depus conform procedurii.

Întrebare: AS VREA SA AFLU CE SE MAI AUDE DE DOSARELE SUSPENDATE?

(15 - feb - 2013) Autor: ION

răspuns

Nu avem noutăți la acest capitol.

 

Întrebare: buna seara O intrebare va rog,cit dureaza suspendarea dosarelor 1an ,2ani,3 ani

(14 - feb - 2013) Autor: ghena

răspuns

Dosarele vor fi suspendate până la finalizarea anchetei.

Nu există termen pentru finalizarea unei anchete penale.

Întrebare: Salut tuturor,am dosarul suspendat.acum un avocat se ocupa de dosarul meu.am sanse de a mi se intoarce dosarul la Anc si cum imi pot da seama daca avocatul int-adevar inainteaza vre-o cerere pentru rezolvarea dosarului.merci

(12 - feb - 2013) Autor: liuda

răspuns

Dosarul Dvs obligatoriu va fi intors la ANC. Dacă ați apelat la avocat, depinde cât de repede se întoarce la ANC de felul în care soluționează avpcatul situația Dvs.

Dacă doriți să fiți la curent cu ce face avocatul cereți de la el copiile demersurilor făcute. Căci trebuie obligatoriu să le păstreze, fiind cu ștampila instituției în care a solicitat anumite lucruri din numele Dvs.

Trebuie să menționăm că nici un avocat profesionist nu are cum să vă garanteze o finalizare cu succes în cazul dosarelor suspendate, din motiv că totul depinde de gravitatea încălcării și probele depistate.

Întrebare: Buna seara!Am depus dosarul in anul 2011.In august 2012 am primit scrisoare de la ANC despre stoparea dosarului,cauza fiind necorespunderea datelor de nastere a bunicii din certificatul de nastere si cel de casatorie.In termenul stabilit de ANC am trimis scrisoare cu certificatele rectificate.Ulterior am scris scrisoare pentru a afla la ce etapa este dosarul,dar nu am primit nici un raspuns.As vrea sa stiu care este procedura de solutionare a acestor dosare? Multumesc anticipat!

(12 - feb - 2013) Autor: Mihai

răspuns

Procedura de soluționare pentru astfel de dosare este aceeași ca și pentru toate dosarele, singura diferență fiind că au fost solicitate acte suplimentare pentru completarea dosarului.

Solicitați încă o dată starea dosarului de la ANC. Modele acte

Întrebare: Buna seara !!Am o intrebare la dvs , am depus actele prin intermediar , numarul la dosar il am , dar nustiu unde au fost depuse actele si din aceasta cauza nu pot scrie o scrisoare sa vad care este starea dosarului meu ,spuneti-mi va rog cum as putea sa aflu unde mi-au fost depuse actele ?Va multumesc!!

(12 - feb - 2013) Autor: vasea

răspuns

Solicitați starea și numărul dosarului de la ANC prin petiție, de exemplu după modelul Modele acte.

Dar scoateți din textul petiției datele despre unde ați depus, 

Întrebare: Buna ziua , eu am trimis o cerere prin email la cetatenie@jus.ro pentru a afla starea dosarului meu, am deja patru zile si nu am primit nici-un raspuns , spuneti-mi va rog n-am trimis la adresa corecta ?Va multimesc anticipat!!

(12 - feb - 2013) Autor: Marina

răspuns

Ați scri o adresa incorecta.

Adresa corecta este cetatenie@just.ro

Întrebare: Buna seara,am si eu asa o intrebare despre dosarele suspendate;deacuma am 16 luni de la depunere si nici un raspuns pozitiv sau negativ?de ce duk lumea in eruare sa zika ca aceste dosare nu vor mai fi publicate si lumea cu dosarele suspendate se vor linisti.Multumim

(12 - feb - 2013) Autor: lu-lu

răspuns
Dosarele suspendate vor fi soluționate oricum. Însă va dura până când vor fi reîntoarse la ANC.
Întrebare: Buna ziua!!! Am o intrebare daca ne puteti raspunde: ce se aude cu dosarele supendate? Aveti vreo informatie despre ele? mersi mult....Va rog mult astept raspuns...

(11 - feb - 2013) Autor: Victoria

răspuns

Nu avem informații oficiale despre starea acestor dosare.

 

Întrebare: salut la toti si la mine este dosarul suspendat ce pot face intr-un asa caz am sanse de a primi cetatenie romana?

(11 - feb - 2013) Autor: oleg

răspuns

Cel mai bine să așteptați finalizarea anchetei.

Puteți apela la un avocat.

Expunerea finală asupra soluționării dosarului va fi în dependență de gravitatea încălcărilor depistate.

Întrebare: buna ziua,cu jumate de an in urma am trimis email la care miau raspuns (dosarul este in stare de prelucrare sau ceva asa ras. standart) Dupa cum se vede aproape toate dosarele suspendate au fost depuse de intermediar, ce sanse sint ca dosarele depuse de intermediar sa nu fost suspendate (am un 1,3 luni in ordinul de pe data 08.02.2013 au aparut numerele care erau si in fata si in spate peste a meu num. au trecut e posibil sa fost suspendat dosarul. si la sora aceeasi poveste( am depus prin acelasi intermediar) MERSI MULT

(10 - feb - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Din câte știm nu toate dosarele depuse prin intermediari au fost suspendate.

Iar dosarele suspendate toate au ajuns la parchetul general din motiv că au fost depuse prin intermediari.

Solicitați starea dosarului de la ANC

Întrebare: Buna la toti! Asa intrebare! eu am dosarul suspendat. dosarul meu a fost depus prin intermediar, dar toate actele au fost acumulate de mine si cererea de redobindire a cetateniei a fost semnata la notar de mine personal in Moldova, iar dosarul a fost depus la Bucuresti prin intermediar. Acum puteti sami spuneti cum se califica aceasta incalcare garava sau nu, si daca se poate de solutionat prin avocat. eu eram in moldova cind sa depus dosarul meu la Bucuresti.Multumesc anticipat

(09 - feb - 2013) Autor: Slavik

răspuns

România califica fapta Dvs in dependenta de cum ați încălcat legile romane si nicidecum cele din Republica Moldova. 

Astfel, nu are nici o importantă daca ați pregătit personal sau nu actele din dosar. Insa este important daca intermediarul a avut procura de la Dvs sau nu. 

Astfel, dacă intermediarul a depus actele fără să fie mandatat prin procură de către dumneavoastră, este o circumstanță agravantă.

Întrebare: CUM POT AFLA DACA DOSARUL MEU E SUSPENDAT SAU NU?

(08 - feb - 2013) Autor: maria

răspuns

Solicitați starea dosarului de la ANC. 

Un model de petiție găsiți pe pagina Modele acte

Întrebare: Salut la toti,eu mai degraba nu vin cu o intrebare dar cu o propunere,personal si mie mi s-a suspendat dosarul acum 10 luni in urma si ca si majoritatea stau si astept finalizarea anchetei dar vadca nici un rezultat,diferite raspunsuri ca ancheta e pe finalizare,ca unele dosare care au fost suspendate se intorc in lucru e.t.c dar nimic real doar vorbe.Propunerea consta in felu urmator,e posibil ca dumneavoastra autorul acestui site sa ridicati intrebarea referitor la dosarele suspendate catre presedintele Basescu reprezentind majoritatea persoanelor care stau si asteapta raspunsul anchetei?care zi de zi tot punem intrebari referitor la dosarele suspendate si nu avem nici fel de rezolvare,eu cred ca daca s-ar ridica intrebarea sus la presedinte poate cit de cit ancheta a porni din loc,altfel dupa cum se vede mult praf o sa adune dosarele suspendate,sa faca intr-o parte ori intoarse inapoi in lucru la ANC ori refuz.Ce parere aveti ma refer la toti care au dosarele suspendate?

(06 - feb - 2013) Autor: Alexei

răspuns

Este binevenită orice propunere în scopul soluționării problemelor existente.

Pentru asta este necesar de plasat online o petiție care să fie semnată de toți care sunt de acord cu această petiție.

Din experiența noastră am avut deja cazul unei petiții pentru deblocarea situației de la primăria sector 1, pentru care au semnat foarte puțini.

Din care motiv venim cu propunerea ca cei care doresc și sunt de acord să semneze petiția, să trimită un e-mail la info@cetatenie-primesc.eu, în care vă exprimați acordul.

Din momentul în care vom primi cel puțin 300 e-mail-uri, vom plasa petiția online, și vom face demersurile necesare.

Întrebare: buna ziua,spuneti-mi va rog mai dureaza mult pina dosarele suspendate vor fi intoarse la ANC.sau nu ne mai dati nici o sansa? multumesc anticipat.

(05 - feb - 2013) Autor: sherllyn087

răspuns

Dacă ar depinde de noi, am oferi toate șansele posibile. :))

Adresați întrebarea Dvs la ANC. Noi nu soluționăm nici într-un fel actele.

Întrebare: buna ziua,am si eu o intrebare dar cu dosarele suspendate din 2011 ce se va intimpla? vor mai aparea sau nu ne dati nici o sansa?mersi anticipat.

(05 - feb - 2013) Autor: elena

răspuns

În mod obligatoriu toate dosarele vor avea un răspuns oficial de la ANC, mai devreme sau mai târziu.

 

Întrebare: am depus dosaru in 2011 prin intermediar prin procura finca sint Veteran si Invalid de gradu 2 al razboiului din Transnistria de doua ori au raspuns ca in comisie 1 an in urma a fost suspendat au avut treptu sal suspendeze si la cine sa ma adresez

(04 - feb - 2013) Autor: Anonim

răspuns

N-au avut nici un drept să-l suspendeze.

Trimiteți o petiție la ANC, anexând actele care fac dovada gradului de invaliditate, în care solicitaţi expres să fie soluţionat dosarul Dvs.

Sau apelaţi la un jurist.

Întrebare: Buna ziua,am pasaport rominesc fiul meu a depus un dosar pentru a obtine cetatenie si dosarul a fost suspendat,as vrea sa merg la Parchetul General la Rominia,dar cineva mi-a zis ca trebuie sa mearga si fiul meu,dar problema e ca trebuie invitat de cineva.As putea sa merg numai eu cu procura? Multumesc anticipat

(03 - feb - 2013) Autor: Aninim

răspuns

Dvs puteţi reprezenta fiul Dvs prin procură.

 

Întrebare: Am un an si trei luni decind astept si nici un raspuns e posibil sa nu fie suspendat? dupa atita timp fiinca nu ma informat cu nici o scrisoare poate sta la ei ANC .Am un prieten si tot asa a fost in situatia mea dar vreo 2 ani in urma si a rugat pe cineva a platit 20 euro si peste 10 zile a fost plasat pe monitor ce sa fac ajutatima va rog. multumesc frumos

(31 - ian - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitați starea dosarului doar de la ANC, în scopul verificării daca e suspendat sau nu. Dacă în răspunsul ANC nu va fi indicat că dosarul este suspendat, ănseamnă că se lucrează la el.

Nu există alte modalități de urgentare a soluționării dosarului decât să acționați ANC în instanța de judecată.

Întrebare: ATI PUTEA sa ne recomandati ceva juristi care au solutionat pozitiv problema?

(31 - ian - 2013) Autor: tania12

răspuns

Juriștii care-i cunoaștem recomandă  să așteptați finalizarea anchetei.

Niciunul din ei nu oferă garanția unui rezultat pozitiv sau soluții care nu se încadrează în lege. Rezultatul depinde de situația fiecărui caz aparte.

Dacă totuși doriți să apelați la unul din ei, trimiteți un e-mail cu descrierea problemei Dvs, și ce anume doriți să obțineți, la adresa info@cetatenie-primesc.eu, noi o să-l forwardăm către biroul de avocați.

Întrebare: Buna ziua! Spuneti va rog, ce se aude de dosare suspendate? Multumesc.

(31 - ian - 2013) Autor: Roxana

răspuns

Se aud multe zvonuri, dar care nu s-au adeverit niciunul.

Oficial nu există nici o informație exactă.

Întrebare: buna ziua.spuneti-mi va rog se zvonea ca dupa 15 ianuarie parchetul va intoarce dosarele ridicate la ANC si se vor apuca de solutionarea acestor dosare si a celor uitate,adica vor incepe anul cu cozile ramase in urma dar pina acum sau publicat dosare doar de la sfirsitul anului 2011 si chiar din 2012.nu se intorc deloc inapoi.sa fi fost doar un zvon?

(31 - ian - 2013) Autor: alina

răspuns

Nu avem informații exacte despre returnarea dosarelor suspendate la ANC.

 

Întrebare: Cumnatul meu a depus dosarul pentru redobindirea cetateniei romane in anul 2011 cu nr 15765,la un an si 7 luni in anul 2012 am scris scrisoare recomandata la ANC sa ni se comunice staiului dosarului si am primit raspuns precum ca procedura de solutionare a dosarului a fost suspendata intrucit face obiectul unor cercetari penale,spuneti-ne va rugam care e procedura de mai departe si soarta dosarului,si din ce motive concrete a fost suspendat,ce actiuni sa intreprindem,multumim anticipat

(31 - ian - 2013) Autor: cibotar zina

răspuns

Dosarul a fost suspendat pentru că a fost depus prin intermediar.

Mai departe trebuie să așteptați finalizarea anchetei penale, sau apelați la un avocat care să ceară returnarea dosarului de la parchetul general la ANC.

Întrebare: ma poate cineva ajuta si pe mine: am depus actele an august 2011 si liam controlat miau zis ca sun suspendate,CARE E SITUATIA MAI DEPARTE CA ASTEA DE LA ANC TAC CA MUTII

(30 - ian - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Este necesar să așteptați finalizarea anchetei penale, pentru ca dosarul Dvs să fie întors la ANC spre examinare.

Sau apelați la un jurist care să solicite de la parchet întoarcerea dosarului la ANC.

Întrebare: Buna,am asa o intrebare:din ce cauza se suspendeaza dosarele?Va multumim anticipat!

(30 - ian - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Dosare au fost suspendate din cauză că au fost depuse prin intermediari, și acum sunt examinate de către procurori în cadrul anchetei penale privind cazurile de corupție la acordarea cetățeniei române.

 

Întrebare: de cand a inceput cercetarea penala? cat e posibil sa dureze? in ce conditii au fost cei care si-au solutionat pozitiv dosarul cu ajutorul unui jurist? de ce unii si-au solutionat pozitiv situatia, iar altii au suferit esec? multumesc anticipat

(30 - ian - 2013) Autor: tania

răspuns

Ancheta penală a fost deschisă mai mult de un an în urmă. Nu există termen limită pentru anchetele penale.

Cei care au reușit să soluționeze dosarul suspendat în cadrul anchetei, au apelat la juriști care i-au reprezentat la parchet în scopul reîntoarcerii dosarelor la ANC.

Cei la care au fost depistate cu ilegalități grave s-au ales cu dosar penal, respectiv au rămas fără o soluționare a dosarului.

Întrebare: Dosare Suspendate! Ce va fi cu ele? si cum de procedat mai departe?

(29 - ian - 2013) Autor: petru

răspuns

Doar ANC ;i procurorii stiu asta.

Adresati-va la un avocat

Întrebare: Buna!am depus dosarul in aprilie 2011.in septembrie l-am verificat personal la ANC si miau raspuns ca este in lucru ,trimit scrisori si nu primiesc raspunsuri sa fie oare ceva cu dosarul?Cine mi are asa situatie?

(29 - ian - 2013) Autor: nadejda

răspuns

Nu este nimic deosebit cu dosarul. Problema este in felul cum formulati petitia.

Urmati recomandarile noastre de pe pagina Modele acte

Întrebare: BUna ziua,spunetimi va rog,ce se mai aude de dosarele suspendat,este adevarat zvonul precum ca toate dosarele sau intors la ANC din ianuarie?

(27 - ian - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Nu avem o confirmare oficială, dar nici o negare a faptului.

Cunoaștem doar 2 cazuri în care dosarele într-adevăr s-au întors la ANC de curând.

Întrebare: SALUTARI! Multumescmult pentru raspuns!! daca e posil pot afla exista zile anumite la ANC pentru a se prezenta sotia cu procura sau in zile obisnuite? multumesc

(22 - ian - 2013) Autor: veaceslav

răspuns

Programul de lucru cu publicul la ANC este în zilele de luni și miercuri, între orele 09:00 - 17:00

 

Întrebare: SALUTARI! pot afla daca e posibil de a perfecta un mandat pe sotie pentru ca ea sa plece in R.O.,pentru a afla situautia dosarului meu, pentru ca sa plec personal e nevoie de viza ... insa sotia detine cet.ro. multumesc anticipat

(18 - ian - 2013) Autor: Veaceslav

răspuns

Este posibil ca rudele apropiate să verifice starea dosarului.

Poate prezenta certificatul de căsătorie care face dovada că sunteți soț și soție + copiile actelor Dvs + actele ei, sau procura prin care o împuterniciți.

Întrebare: nu primesc nici o instiintare de la ans, cum as putea verifica,

(17 - ian - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Trimiteți o petiție urmând recomandările noastre de pe pagina Modele acte
Întrebare: Buna ziua...am dosar suspendat...spunetimi va rog ...dosarele suspendate au inceput sa se intoarca la ANC sau nu...multumesc....sau cit timp o sa mai dureze aceasta anchetare...am suspendat dosaru de jumate de an, de ce dureaza asa de mult timp....

(15 - ian - 2013) Autor: mariana

răspuns

Avem câteva confirmări precum că dosarele se întorc la ANC. Ne bazăm pe informația care vine de la utilizatorii noștri, pentru o informație mai exactă despre dosarul Dvs adresați-vă la ANC.

 

Întrebare: Explicati-mi va rog: ce inseamna incalcari grave la depunerea dosarului? De exemplu? Pedeapsa administrativa? despre ce suma este vorba?

(10 - ian - 2013) Autor: Tatiana

răspuns

Prin încălcări grave se înțelege prezentare de acte sau declarații false, coruperea funcționarilor, etc.

Pentru încălcările pedepsite administrativ se aplică o amendă. Mărimea amenzii depinde de calificarea nelegiuirii comise.

Pentru detalii consultați un jurist.

Întrebare: Bună ziua, am primit răspuns la scrisoarea recomandată adresată ANC cu urmatorul conținut:Procedura de soluționare a cererii dumneavoastră de redobîndire a cetățeniei române a fost suspendată,întrucât face obiectul unor cercetări penale.În consecință,Comisia pentru Cetățenie va putea analiza dosarul dumneavoastră după soluționarea cauzei penale.Vă rog mult să-mi spuneți dacă mai am măcar o șansă de a primi cetățenie română.Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

(27 - dec - 2012) Autor: Georgeta

răspuns

Depinde de încălcarea făcută de Dvs la depunerea dosarului. Dacă nu este gravă, și va fi taxată ca administrativă, atunci aveți toate șansele.

Indiferent care așteptați să fie rezultatul, trebuie să aveți un răspuns oficial de la ANC pentru cererea Dvs de redobândire a Cetățeniei Române. 

Nu aveți dreptul să depuneți o altă cerere și dosar atât timp cât este deja depus unul.

Întrebare: am dosar suspendat.ce trebue sa fac.

(24 - dec - 2012) Autor: suspendat

răspuns

Așteptați finalizarea anchetei. Foarte curând dosarele suspendate vor fi întoarse la ANC unde vor fi examinate. 

 

Întrebare: am inteles ca se apuca de dosarele suspendate dupa anul nou e adevarat sau nu

(22 - dec - 2012) Autor: Anonim

răspuns

Nu cunoaștem termenii în care vor fi reluate la examinare dosarele suspendate.

Însă așteptăm ca într-un termen foarte scurt dosarele să fie examinate.

Întrebare: Salut,eu am depus dosarul in mai 2011 cu nr XXXX la Bucuresti prin intermedieri,si amu mea venit raspunsul la ordin ca dosarul meu a fost suspendat.Doresc sa gasesc un avocat ,care se va ocupa de dosarul meu...Cineva imi poate recomanda o persoana de incredere.Daca ceva datimi coordonatele ,pentru al contacta

(20 - dec - 2012) Autor: tatiana timofti

răspuns

Recomandarea noastra este sa asteptati finalizarea anchetei, pentru ca dosarul sa fie intors la ANC. Deja nu va dura foarte mult.

Întrebare: buna seara am un an si nam nici un raspuns de la ei nu mau anuntat ca e suspendat sau nu, ce sa fac sa astept multumesc frumos

(20 - dec - 2012) Autor: ion

răspuns

cereti starea si numarul dosarului de la ANC.

Urmati recomandarile noastre de pe pagina Modele acte

Întrebare: Buna ziua,am asa o intrebare la dvs? Am depus dosarul prin cineva la Bucuresti si am scris o scrisoare la ANC pe mail in privinta dosarului sa aflu la ce stadie se afla la moment si iata ce raspuns mia venit... Procedura de soluţionare a cererii dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formează obiectul dosarului nr. 22XXX/2011, a fost suspendată.Ce pot sa fac in asa caz?Am trimis si scrisori la ANC si pe mai sa-mi motiveze suspendarea si nimeni nu imi raspunde nimik.Ce se poate de facut in asa caz,va rog ajutati-ma.Va multumesc anticipat

(19 - dec - 2012) Autor: Andrei

răspuns

Dosarul Dvs a fost suspendat, din motiv ca face parte din ancheta penala, fiind luat de la ANC de catre procurori.

Trebuie sa va adresati la parchetul general, sau sa mandatati un avocat, pentru a clarifica situatia, si a reintoarce dosarul la ANC

Sau sa asteptati sa fie intors dosarul la ANC dupa finalizarea anchetei.

Întrebare: Buna, am un an si oluna de cind astept si nam nici un, am primit doar citeva scrisori in care trebuia sa precizez data depuneri dosarului insa nu le-am trimis nici un raspuns fiindca nu stiu data a fost depus de altcineva nam nici un raspuns e suspendat sau nu ce sa fac?

(18 - dec - 2012) Autor: Anonim

răspuns

Scrieti un e-mail la ANC, in care solicitati numarul si starea dosarului, fara sa indicati data si locul depunerii. Anexati copia buletinului si a certificatului Dvs de nastere.

 

Întrebare: Am depus dosar de redobindire a cetateniei personal in ianuarie 2011 la Iasi , cu aceleasi acte deja toate rudele au cetatenie, la fel si sotul .In octombrie 2012 am primit raspuns ca dosarul este suspendat . Care ar putea fi motivul suspendarii daca lam depus personal si am asteptat solutionarea pe cale legala. Pot copiii mei ,care la momentul depunerii dosarului erau minori si eruau in dosarul meu ,sa depuna personal ?Ambii au permis de sedere pe teritoriul Romaniei.

(17 - dec - 2012) Autor: Marina

răspuns

Expediați o petiție către ANC, în care solicitați soluționarea dosarului, prezentând și dovezi că ați depus personal. Totodată scrieți o petiție, mergeți Dvs sau mandatați pe cineva să meargă la ministerul public unde să prezinte dovezile precum că ați depus dosarul personal, pentru a scoate dosarul de sub ancheta și a-l întoarce la ANC.

Sau apelați la serviciile unui jurist.

Copiii Dvs, dacă au atins vârsta de 18 ani, au dreptul să depună dosarul pentru redobândirea cetățeniei române. Însă vor trebui să anexeze și declarația Dvs în scris, precum că au fost incluși în dosarul Dvs.

Vom expedia și noi o scrisoare către ANC în care vom întreba exact cum se procedează în astfel de cazuri.

Întrebare: spuneti-mi va rog am citit undeva ca ancheta dosarelor suspendate a luat sfirsit si dosarele au fost intoarse la ANC.e adevarat zvonul?multumesc anticipat

(12 - dec - 2012) Autor: tatiana

răspuns

Nu există informații veridice despre finalizarea anchetei. 

Din care motiv nu putem afirma astfel de lucruri.

Întrebare:
spuneti-mi va rog exista riscul ca dosarele noastre sa nu mai fie intoarse la ANC sau sa primim o penalizare ca nu am depus personal dosarele si astfel, sa ne fie interzis de a mai merge mai departe cu redobindirea cetateniei ? in asa caz, se mai poate face ceva? multumesc!!!

(06 - dec - 2012) Autor: Ana

răspuns

După finalizarea anchetei, o parte din persoane vor fi urmăriți penal pentru încălcarile grave.

Cei care n-au comis încălcări grave vor fi pedepsiți cu amendă. 

Evident că toate dosarele vor fi întoarse la ANC, unde vor urma procedura de verificare și avizare.

Pentru contravenții administrative de obicei nu se dă aviz negativ. Deci ne așteptam mare parte din dosare să primească un răspuns pozitiv de la ANC.

Dacă totuși ANC  oferă un răspuns oficial despre refuzul la acordarea cetățeniei aveți dreptul să mai depuneți încă o dată D dosarul, dar nu mai devreme de 6 luni de la răspunsul oficial. 

Întrebare: Rog ajutor.Am depus dosarul in 2011 luna august.In perioada ceea a avut loc niste controale dupa care sau suspendat un numar de dosare.Am trimis scrisoare si am primit raspuns ca dosarul meu este suspendat.Vreau sa stiu mai pot depune odata dosarul ori care este situatia? Va multumesc anticipat.

(06 - dec - 2012) Autor: Grigore

răspuns

Dacă dosarul Dvs a fost suspendat, asta înseamnă că dosarul fizic a fost luat de către anchetatori de la ANC.

Respectiv după finalizarea anchetei, dosarul va fi întors la ANC, și va fi reluată examinarea lui.

Având în vedere că Dvs ați depus deja cererea și dosarul de redobândire a cetățeniei române, și nu vi s-a oferit un răspuns oficial pentru această cerere, nu aveți dreptul să mai depuneți încă o data dosarul.

Întrebare: Buna seara.Spuneti-mi va rog daca am primit scrisoare ca dosarul este suspendat,ce procedura va urma?Va multumesc

(05 - dec - 2012) Autor: Dumitru

răspuns

Urmează finalizarea anchetei, după care dosarul va fi întors la ANC și va fi reluată examinarea lui conform procedurii legale.

 

Întrebare: Buna seara.Solicit sa-mi spuneti dupa instiintarea ca dosarul a fost suspendat ce procedura urmeaza?

(04 - dec - 2012) Autor: Dumitru

răspuns

Urmează sa așteptați finalizarea anchetei penale, pentru ca dosarul să fie reîntors la ANC pentru a fi reluată examinarea lui.

 

Întrebare: BUNA ZIUA. SPUNETIM VAROG,DACA DUPA CE AM DEPUS ACTELE PENTRU REDOBINDIREA CETATENIEI ROMINE, AM AVUT INTERDICTIE IN ROMINIA MAI SINT SANSE DE A PRIMI CETATENIA SAU POATE SAMI DEA REFUZ. DOSARUL LAM DEPUS IN FEBRUARIE 2011. APOI IN APRILIE TOT IN 2011,AM AVUT INTERDICTIE.SI INKA CEVA AM INCERCAT SA SCRIU EMAIL LA info@cetatenie-primesc.eu DAR NUL POT TRIMITE NUSTIU DECE?MA POTE AJUTA CINEVA.MULTUMESC ANTICIPAT.

(28 - nov - 2012) Autor: ALA

răspuns

Totul depinde de incalcarea comisa de catre Dvs, pentru care v-a fost interzis sa intrati pe teritoriul roman.

Daca incalcarea a fost impotriva statului roman si/sau ati fost pedepsit penal, va trebui sa asteptati sa treaca un timp, in care veti fi reabilitat in drepturi.

Consultati un jurist pentru detalii.

Pentru a trimite un e-mail consultati pagina Help a site-lui de pe care incercati sa trimitei e-mail.

 

Întrebare: Dosars suspendat, este subiectul unei anchete penale, ce ar însemna aceasta

(26 - nov - 2012) Autor: bankir

răspuns

Asta înseamnă că în cadrul anchetei penale desfășurate în scopul depistării cazurilor de fraudă și corupție din instituțiile de stat a României care participă la soluționarea actelor legate de redobândirea cetățeniei române dosarul Dvs a fost suspectat că n-a fost depus personal, sau cu alte încălcări.

Respectiv a fost luat de către anchetatori și procurori de la ANC în scopul verificării lui.

Întrucât ANC nu are dosarul, respectiv nu are posibilitatea examinării lui. Din care motiv dosarul este suspendat până când va fi întors la ANC.

 

Întrebare: Am primit așa un răspuns prin email :"Procedura de solutionare a dosarului dvs a fost suspendata. Face obiectzul unei anchete penale", ce sfaturi îmi dați, am depus dosarul prin intermediar.

(24 - nov - 2012) Autor: Elena

răspuns

Sfatul care putem sa vi-l dam este sa asteptati finalizarea anchetei, pentru ca dosarul Dvs sa fie intors la ANC spre examinare.

Sau apelati la un jurist care sa faca un demers la parchetul general pentru a fi reintors mai repede. Precizam ca nici un jurist competent nu ofera garantia unui rezultat pozitiv in asemenea cazuri. Totul depinde de incalcarile depistate si gravitatea lor.

Întrebare: buna ziua,as vrea sa apelez la un avocat,caci dosarul meu a fost suspendat,cum as putea gasi un un avocat care se ocupa cu asa ceva,multumesc anticipat

(20 - nov - 2012) Autor: corina

răspuns

Vă putem recomanda pe cineva din avocații care cunoaștem că activează legal. Pentru asta trimiteți un e-mail la info@cetatenie-primesc.eu 

Înainte de a decide să apelați la un jurist trebuie să cunoașteți următoarele:

  • juriștii nu vă pot oferi o garanție a soluționării pozitive. Totul depinde de situația dosarului Dvs, cât de gravă este încălcarea și de probele care le aduc anchetatorii. 
  • juriștii activează doar în baza unui contract semnat cu Dvs. Sau în cel mai rău caz în baza unei procuri pentru a vă reprezenta în instituțiile statului român. 
  • nu sunt oferite servicii cu soluții la pachet cum oferă intermediarii. Doar servicii juridice.

 

Întrebare: am inteles ca ancheta e finalizata, e corect? sau mai dureaza?multumesc.

(19 - nov - 2012) Autor: aliona

răspuns

Echipa noastră nu dispune de informații exacte despre starea anchetei.

 

Întrebare: Buna ziua!Am primit scrisoarea cu raspuns de la ANC in care se scrie,,redobandirea cetateniei a fost suspendata intrucat face obiectul unor cercetari penale in consecinta ANC va putea analiza dosarul dumneavoastra dupa solutionarea cauzei penale,, acum as vrea sa stiu ce sa fac ,sunt insarcinata si am dori cu sotul meu sa ne legalizam casatoria la oficiul starii civile,sotul are pasaport Roman,cum sa procedez?trebuie sa astept sau putem sa ne inscriem si apoi sa depun inca o data actele? Multumesc anticipat.

(12 - nov - 2012) Autor: Ana

răspuns

Daca doriți, puteți angaja un avocat care să ceară de la procurori reîntoarcerea dosarului la ANC.

Totodată, fără nici o problemă, vă puteți căsători. Va trebui doar să trimiteți la ANC copia legalizată a certificatului de căsătorie și copiile legalizate a noilor acte de identitate, dacă le veți perfecta.

Iar când veți deveni cetățeni români, va trebui doar să prezentați certificatul de căsătorie.

Felicitări și Casă de piatra vouă.

Întrebare: Daca prin email am primit un asa raspuns: ,,Procedura de solutionare a dosarului domnului Pxxxxx a fost suspendata.'' Ce trebuie sa facem mai departe si care ar fi cauza ca dosarul a fost suspendat?

(12 - nov - 2012) Autor: Dumitrita

răspuns

Cauza suspendării dosarului este că dosarul a fost luat de la ANC în cadrul anchetei desfășurate. Majoritatea motivelor fiind că n-a fost depus personal, dar prin intermediar.

Trebuie să așteptați finalizarea anchetei pentru ca dosarul să fie întors la ANC, sau să angajați un jurist care să va reprezinte în instituțiile de forță, curte și ANC, pentru a obține re-examinarea dosarului de către comisia ANC.

 

 

Echipa noastră a oprit temporar înregistrarea întrebărilor.

Vom redeschide rubrica întrebări / răspunsuri curând

Puteți purta discuții cu alți utilizatori și pe Forum

Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea