Caută în Ordinele ANC

    Caută o întrebare sau răspuns

Cuvinte cheie sau/și Autor

1 din 6 > >>

Întrebare: Buna seara am o intrebare, am depus actele pe data de 21 decembre 2011 si nam nicii o veste cu documentele .Ma numesc Tofan Angela numaru la dosar este 104461.Daca putetii ajutatima varog frumos

(26 - iul - 2013) Autor: Angela Tofan

răspuns

Solicitati starea dosarului doar de la ANC, nu de la noi.

Modele acte

Întrebare: Buna seara. Sunt programata la consulat la Chisinau pe data 13.09.2013 pentru a depune documentele pentru transcrierea certificatului de nastere.As vrea sa aflu pot acuma in august sa fac o programare pentru a depune documentele deacum pentru transcrierea certificatului de casatorie sau e devreme? Va multumesc anticipat.

(24 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Puteti solicita transcrierea certificatului de casatorie impreuna cu certificatul de nastere.

Sau faceti o programare separat.

Întrebare: DACA A TRECUT UN 2 ANI SI TREI LUNI AM SPERANTA CA IMI VA VENI UN RASPUNS POZITIV

(24 - iul - 2013) Autor: tatiana

răspuns

Uneori dureaza mai mult decat e necesar, insa toate dosarele sunt solutionate.

 

Întrebare: Buna ziua ,am trimis un mail la ANC si ei miau raspuns Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formeaza obiectul dosarului nr. 55938/RD/2012 , este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă.Cit dureaza aceasta procedura si daca mai am mult de asteptat am depus in mai 2012

(24 - iul - 2013) Autor: anaf

răspuns

Solutionarea unui dosar dureaza in mediu 12-15 luni.

Notificare prin SMS

Întrebare: buna seara as vrea sa stiu dosarul cu nrRD 69479 depusce in anul 2011 in ce punct se afla??nu stiu nimik de starea lui,,ma puteti ajuta?

(23 - iul - 2013) Autor: marin

Întrebare: Buna, eu am deja un an si cinci luni decind am depus la cetatenie romana ,si pina acum nu mia venit niciun raspuns,care poate fi cauza?

(23 - iul - 2013) Autor: Masterschih Tatiana

răspuns

Cauza principala este ca ANC a inceput procesarea dosarelor in ordine consecutiva, lucru care a dus o intarziere mai mare in solutionarea dosarelor.

Notificare prin SMS

Întrebare: pot primi cetatenie romina daca am cetatenie rusa?

(22 - iul - 2013) Autor: l

răspuns

Legislatia Romaniei permite acest lucru.

 

Întrebare: PE DATA DE 30,10.2011 AM DEPUS ACTELE PENTRU REDOBINDIREA CETATANIEI RO.CUM POT AFLA LA CE ETEPA SUNT ACTELE MELE DEOARECE DEGRABA SUNT DOI ANI DAR NU AM NICI O INSTIINTARE...PE CE ADRESA POT TRIMITE SCRISOARE RECOMANDATA....CA SA AFLU...?autor tatiana 30.03,1964

(22 - iul - 2013) Autor: Anonim

Întrebare: buna ziua....la un an si o luna am primit scrisoare ca trebue sa trimit cazierul juridic MD ,lam trimis....dar au trecut deja 7 luni si nici o instiintare....cum pot sa aflu la ce etapa cunt actele mele de redobindire a cetataniewi RO.?

(22 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Modele acte

 

Întrebare: Am si eu o intrebare cit dureaza procedura de redobindire a cetateniei romane?Am depus actele in anul 2010 decembrie,or.Chisinau .Am scris nu o singura data la ANC unde mi sa rascpuns ca actele vor fi verificate la data de 27.06.2013,dar pina in prezent nu am nici un raspuns..La toata familia li s-a acordat cetatenia,iar eu n-am intrat in lista lor....

(22 - iul - 2013) Autor: Gisca Viorica

răspuns

Uneori examinarea unui dosar poate dura foarte mult.

ANC oficial a declarat ca va examina cu prioritate dosarele care au o intarziere mare.

Solicitati starea dosarului de la ANC. Va recomandam sa scrieti o petitie si catre presedintele Romaniei.

Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: buna ziua am depus dosarul in balti in 2012 in orasul balti si acum stau in romanuia am permis de sedere,cum sa trimit scrisoare la anc ca meam schimbat domiciliul? va multumim frumos

(22 - iul - 2013) Autor: buna ziua

răspuns

Scrisoarea trebuie trimisa doar prin posta, fiind scrisoare recomandata.

Modele acteContacte și adresa ANC

Întrebare: Buna ziua, eu am primit Certificatul de Cetatenie Romana si as dori sa aflu unde pot vedea in ce stare se alfa actele mai departe sau cand pot sa le eau si unde, multumesc.

(21 - iul - 2013) Autor: Dumitru Muntenu

răspuns

Nu puteti vedea nimic. Caci trebuie Dvs sa depuneti actele pentru transcriere.

Ce? Unde? Cum să fac?

Întrebare: Buna ziu am si eu o intrebare as vrea sa aflu in ce stare se afla dosarul meu si nustiu unde sa apelez, am kautat pe net insa nu am gasit nimic.

(21 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Urmati recomandarile de pe pagina Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: FIECARE A 2 INTREBARE SE REPETA OAMENI BUNI MAI CITITI OLEACA NU UMPLETI SAITU CU ACELEASI INTREBARI P.S. NIMENI NU VA POATE SPUNE NUMARU LA DOSAR DECIT VOI SINGURI. SA TRANSMITI EMAIL SAU SCRISOARE LA ANC.

(21 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Suntem absolut de acord .

Modele acte

Întrebare: salut.am primit raspuns ca dosarul meu a trecut toate 10 comisii ,cit timp mai dureaza pina cind apar in ordine. mersi mult

(21 - iul - 2013) Autor: andrimar

răspuns

Exista doar o singura comisie ANC. Daca comisia ANC a aprobat cererea Dvs, dosarul va fi inclus intr-un ordin de cetatenie in termen de 1-3 luni.

Solicitati starea dosarului doar de la ANC. Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: Am depus dosarul in 2012, cum pot sa aflu detalii, la ce stadie este el, eu neam schimbat vize de reshedinta, cum pot afla detaliii, cum o sa fiu informata ? poate exista o metoda ca sa caut. am cautat pe cetatenie.ro si acolo am gasit un nume ca al meu, dar cum pot sti sigura daca e dosarul meu, mai detailat.

(20 - iul - 2013) Autor: Crisss

răspuns

Solicitati starea si numarul dosarului de la ANC. Modele acte

Sau solicitati o verificare la Consulatul Romaniei.

Daca ati schimbat resedinta sau domiciliul, solicitati de la ANC sa va instiinteze la noua adresa.

Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua,am depus dosarul la Iasi in octombrie 2012 ,am scris scrisoare catre ANC imi puteti spune cam in cit timp vine raspuns de la ei........multumesc anticipat.

(20 - iul - 2013) Autor: silvia

răspuns

ANC este obligata sa raspunda in termen de 30 zile.

 

Întrebare: vreau sa aflu la ce nivel de rezolvare a redobindirii cetateniei mele.

(20 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitati starea dosarului de la ANC.

Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua. Toata familia am depus actele pentru dobandirea cetateniei romane in 2012. Pe data de 30.05.2013, ordinul numarul: 348P au aparut toti membrii familiei cu exceptia mea. Ce pot face, trebuie sa astept ? Sau pot inainte o oarecare scrisoare?

(20 - iul - 2013) Autor: Olgutzaaa

răspuns

Trebuie sa mai asteptati.

Dosarele sunt examinate separat, chiar daca au fost depuse odata.

Notificare prin SMS

Întrebare: buna seara!Am depus dosarul p-u redobindirea Cetateniei Romane la Consulatul din Balti in data de 15.11.2011.In data de 13.06.2013 am primit o scrisoare de la ANC,solicitind sa comletez dosarul cu Certificat de cazier judiciar din RM,detaliat,semnat si stampilat-MAI RM,in care sa se precizeze faptele pentru care am fost tras la raspundere penala,conform mentiunilor din cazierul judiciar eliberat atunci.Am trimis scrisoare la ANC cu tot ce ni s-a cerut pina la data mentionata.Cit timp dureaza verificarile si avizele? p.s.sotia si copii au cetatenia romana aproape de doi ani.Ar fi avut o influenta,daca puneam linga scrisoarea trimisa la ANC Certificatul de casatorie{romanesc }al sotiei? va multumesc!

(19 - iul - 2013) Autor: dumitru

răspuns

Durata verificarilor si avizelor variaza pentru fiecare dosarul in parte, si depinde de actele incluse in dosar.

Nu aveti nici un avantaj daca includeti in dosar actele romanesti ale sotiei.

Întrebare: cum as putea verifica certificatul de nastere romin daca e in regula

(19 - iul - 2013) Autor: vieru viorel

răspuns

Verificati documentul la institutia care la emis.

 

Întrebare: buna ziua,am si eu o intrebare,am depus actele pentru redobindirea cetateniei pe 13.01.2012 si nu am nici un rezultat,nici numarul dosarului nu-l cunosc.M-am interesat de soarta dosarului meu si mi s-a spus ca a intrat in prima etapa in iulie 2012 si inca nu a iesit,care poate sa fie cauza ca timp de un an dosarul se afla inca in prima etapa?multumesc

(19 - iul - 2013) Autor: alina.m

răspuns

Nu exista etape 1, 2, 3, 4...... Actele din dosar sunt verificate si avizate, dupa care comisia ANC examineaza dosarul si ofera un raspuns.

Solicitati numarul si starea dosarului de la ANC. Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: Bună ziua. Am şi eu o întrebare la dvs. Aş vrea să ştiu la ce stadie se află dosarul meu cu nr.81835/2011.Am depus la Consulatul de la Cahul.

(18 - iul - 2013) Autor: cetatenie primesc eu

răspuns

Solicitati starea dosarului doar de la ANC.

Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua am nevoe sa aflu la ce stare se afla dosaru meu lam depus pe deta 21 decembre 2011 numaru la dosar 104461 Tofan Angela si nam nicii un raspuns vorog daca stii ceva anuntatama mersii

(18 - iul - 2013) Autor: Tofan Angela

răspuns

Solicitati starea si numarul dosarului doar de la ANC.

Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua,am depus dosarul in data de 22.10.12 la Iasi,am trimis e-mail la care mi-au raspuns vag cum fac la toti ceilalti,zilele astea am trimis scrisoare recomandata la ANC ,cam in cit timp vine raspuns la scrisoarea mea si vreau sa va mai intreb cam la cit timp de la depunerea dosarului pot trimite petitie catre presedintele Romaniei....multumesc anticipat.

(18 - iul - 2013) Autor: silvia

răspuns

ANC este obligata sa raspunda la petitie in termen de 30 zile, sau in termen de 45 zile daca este necesara o investigare a situatiei.

Petitie catre presedintele Romaniei puteti trimite oricand.

Întrebare: In anul 2011 am depus la Galati actele pentru redobandirea cetateniei. In anul 2012 am primit o scrisoare de la ANC prin care imi solicitau completarea actelor cu datele lipsa. Am expediat toate actele in termen. In decembrie 2012 ANC mi-a raspuns că dosarul meu va fi examinat pe 28 decembrie 2012. In mai 2013, la adresarea mea, ANC a raspuns: „Cererea dumneavoastră privind redobândirea cetăţeniei române, va fi înaintată, până la sfârşitul primului semestru al anului 2013, Comisiei pentru Cetăţenie în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 11 din Legea cetăţeniei române...” In iulie 2013, la adresarea mea repetata, ANC a raspuns: Cererea dumneavoastră privind redobândirea cetăţeniei române, va fi înaintată Comisiei pentru Cetăţenie până la sfârşitul celui de-al doilea semestru al anului 2013. As aprecia daca V-ati expune asupra motivului tergiversarii examinarii dosarului meu. Va multumesc anticipat!

(18 - iul - 2013) Autor: Natalai

răspuns

Cel mai probabil dosarul a fost examinat de comisia ANC, dar s-au depistat acte neverificate, din care motiv dosarul a fost trimis inapoi la verificare si avizare.

Notificare prin SMS

Întrebare: BUNA ZIUA AM DEPUS DOSARUL PE ATA DE 11 FEBRUARIE 2012 AM DEZA UN AN JUMATE DA NICI UN RASPUNS DE LA EL CUM TREBUIE DE PROCEDAT MULTUM3ESC DACA MA AJUTATI

(17 - iul - 2013) Autor: 17.07.2013-ALISA

răspuns

Solicitați starea și numărul dosarului de la ANC.

Modele acte

Întrebare: SALUT. DUPA CE TRECE TOATE COMISILE, CAM IN CIT TIMP POT SA APAR IN ORDINE.

(16 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

In mediu 1-3 luni.

 

Întrebare: Buna ziua Eu am dat juramintul pe 15 03 2013 in cit timp pot depune actele pentru buletin Ce este necesar daca am divortat in ianuarie Pentru certificatul de nastere pot deune actele la Balti ori se depune totul la bucuresti Cit timp dupa juramint pot sa nu fac certificatul de nastere si buletinul

(16 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Ce? Unde? Cum să fac?

Transcrierea Actelor

Unde transcriu?

După depunerea jurământului nu contează cât timp nu perfectați actele.

Întrebare: Buna Ziua! AM Dori un raspuns, am depus actele pentru cetatenia Romana in 26.04.2011 cu Nr de dosar 24***Nu am primit nici un raspuns am scris 2 scrisori deja nu am primit nici o informatie concreta cu starea dosarului meu la moment! Va multumesc!

(16 - iul - 2013) Autor: Girnet Ecaterina

răspuns

Solicitați informații de la ANC după modelul de pe pagina Modele acte

Notificare prin SMS

Întrebare: BUNA ZIUA. AM PRIMIT SCRISOARE ACASA IN CARE MA ANUNTA CA MI SA APROBAT DOSARUL, AM FOST LA CHISINAU CA SA MA PROGRAMEZ PENTRU DEPUNEREA JURAMINTULUI SI MI SA SPUS CA TREBUIE SA MAI ASTAPT CA INCA NU SE FAC PROGRAMARI LA NUMAR DE DOSAR PE CARE IL AM EU. SPUNETIMI VA ROG CAM PESTE CHIT TIMP TREBUIE SA MERG SA MA PROGRAMES PENTRU JURAMINT, SAU PE CE ADRESA TREBUIE SA MA UIT CA SA VAD DACA AU AJUNS CEJA LA NUMARUL DE ORDINE PE CARE IL AM EU. MULTUMESC

(16 - iul - 2013) Autor: Elena

răspuns

Consultați pagina Jurământ

 

Întrebare: salut,am trimis prin email si scrisoare recomandata pentru a afla starea si numarul dosarului,,dupa ceva timp am primit raspuns pe email,,nr dosarului format din cinci cifre si RD/2012,,ce semnifica RD? cum trebuie sa actionez???Multumesc anticipat!!

(15 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

RD înseamnă ReDobândire.

Nu trebuie să acționați. Doar așteptați să fie publicat dosarul.

Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua am si eu o intrebare am depus docomentele la chisinau 2012 in ianuare,am trimis scrisoare sa pot avea si eu nr de la dosar ca nul aveam si am primit rs cu nr de la dosar. Dar au trecut un an si 7 luni si nu mai apar in ordine, am scris si email dar nu am avut nis in raspuns. ce pot sa fac? multumesc

(15 - iul - 2013) Autor: Aliona

răspuns

Mai solicitati de la ANC starea dosarului Dvs. Nu puteti face altceva decat sa asteptati raspunsul oficial de la ANC.

Modele acte

Întrebare: Buna ziua am si eu o intrebare am depus docomentele la chisinau in 2012 ianuare si am trimis scrisoare sa pot avea nr la dosar si am avut raspuns cu nr de la dosar, dar au trecut un an si 7 luni si nu mai apar in ordine. ce sa fac sa am un raspuns cum e dosarul meu.?Am trimis email dar nu mea vnit nis un raspuns. multumsc..

(15 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Trebuie doar să așteptați, iar o dată la 1-2 luni solicitați starea dosarului Dvs. Modele acte

 

Întrebare: Buna ziua! Am depus dosarul la data de 13.10.2011 la Ambasada Romîniei în RM şi nici pînă în prezent nu ştiu nici nr. dosarului nici nu-mi apare ordinul.Vă rog mult interveniţi şi daţi-mi un răspuns. Vă mulţumim anticipat!

(15 - iul - 2013) Autor: Cherdivară Nadejda

răspuns

Solicitați numărul și starea dosarului doar de la ANC.

Nu solicitați intervenții, căci este ilegal.

Modele acte

Întrebare: Buna ziua, am primit asa raspuns la mail- Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formeaza obiectul dosarului nr. 5****/RD/2011 , este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine. În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu. Dacă de la data primirii comunicării trec mai mult de trei luni şi nu aţi depus jurământul de credinţă faţă de România, atunci va trebui să solicitaţi, în scris, către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, o aprobare de reprogramare a jurământului, menţionând motivele temeinic justificate şi anexând dovezi în acest sens. De asemenea este necesar să anunţaţi, în scris, orice schimbare a adresei de domiciliul, pentru a deţine adresa corectă în vederea corespondenţei. Astept de aproape 2 ani. Inteleg ca este un raspuns standart, dar totusi, acest raspuns poate sa insemne ca s-au primit toate avizele si degraba va fi ordin ? Sau de ce scriu despre juramant, inainte imi scriau ca va fi inaintat la comisie pana in sem. I apoi II, iar vineri am primit asa raspuns. Multumesc anticipat pentru raspuns.

(14 - iul - 2013) Autor: Favorit

răspuns

Este încă un răspuns standart de la ANC.

Trebuie să mai așteptați.

Întrebare: Buna ziua,iata ce rs mi-a venit pe mail la scrisoarea mea trimisa catre ANC,asta inseamnaca trebu sa astept deja scrisoarea acasa sau cum???ms mult pt rs Buna ziua, Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formeaza obiectul dosarului nr. 37497/RD/2012 , este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine. În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu. Dacă de la data primirii comunicării trec mai mult de trei luni şi nu aţi depus jurământul de credinţă faţă de România, atunci va trebui să solicitaţi, în scris, către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, o aprobare de reprogramare a jurământului, menţionând motivele temeinic justificate şi anexând dovezi în acest sens. De asemenea este necesar să anunţaţi, în scris, orice schimbare a adresei de domiciliul, pentru a deţine adresa corectă în vederea corespondenţei. Cu stimă, BIROUL COMUNICARE

(13 - iul - 2013) Autor: Mishka

răspuns

Trebuie să așteptați să fie publicat dosarul în ordinul ANC.

După asta deja o sa vină scrisoare acasa.

Însă scrisoarea poate să nu ajungă, din care motiv vă recomandăm să vă abonați la serviciul de Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua, se permite de expediat o cerere pentru a afla numarul dosarului si de asemenea in aceeasi cerere sa solicit informatia despre stadiul de solutionare al dosarului meu, astfel sa economisesc din timp? Multumesc anticipat!

(13 - iul - 2013) Autor: Nina

răspuns

Puteti solicita intr-o singura cerere mai multe lucruri, veti primi raspuns pentru toate.

Modele acte

Întrebare: poate sami explice cum trebuie sa fac dupa depunerea juramintulu pas cu pas cit dureaza pina la obtinera certificatu de nastere si unde se face mai repede aici sau la romania?multumesc

(12 - iul - 2013) Autor: wanciu

Întrebare: eu am depus dosarul in octombrie 2012 si nu mia venitnici un raspuns ce pot sa fac?

(12 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Solicitati starea si numarul dosarului de la ANC.
Întrebare: am depus documentele anul trecut in octombrie dar nu mia venit nici un raspuns as vrea sa stiu la ce etapa sunt si de ce asa greu merge....... multumesc anticipat

(12 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitati informatii despre dosar doar de la ANC.

Modele acte

Întrebare: buna ziua am si eu o intrebare am depus dosarul la suceava ianuarie 2013 dupa o luna de zile am trimis o scrisoare la bucuresti pentru urgentare cu dovezi ca sunt casatorita cu cetatean romin de zece ani si avem si doi copii la scoala si casa locuibila pe numele meu am primit raspuns ca se va lua in vedere dar din februarie nu mai stiu nimic de dosar am verificat nr posibil a dosarului si nimic inca puteti sami spuneti cum sa procedez va multumesc

(12 - iul - 2013) Autor: cristinariu viorica

răspuns

În mod normal actele și motivele prezentate de Dvs nu au nici un rol decisiv în soluționarea dosarelor, și nu invocă necesitatea urgentării soluționării dosarului, o asemenea procedură de facto nu există.

Trebuie să așteptați ca și toți ceilalți.

Vă recomandăm să vă abonați la serviciul Notificare prin SMS pentru a fi înștiințată la timp despre publicarea dosarului Dvs.

Întrebare: salut eu am scris email la ANC cu privirea la starea dosarului si nu am primit nici un raspuns ar trebui sa mai insist

(12 - iul - 2013) Autor: ELENA

răspuns

Încercați să mai trimiteți o petiție de pe alt e-mail.

Conform modelului Modele acte

Întrebare: Buna ziua! spunetine va rog frumos daca stiti care e cauza ca emit ft greu ordine, la televizor spun ca vor sa faca procesul mai repede pentru basarabeni, dar in realitate e total contrariu. Emit 3 ordine in 2 saptamini, nu se gindesc oare ca lumea asteapta de ani buni?

(12 - iul - 2013) Autor: Valea

răspuns

Nu cunoaștem care este motivul.

Depinde de foarte mulți factori, inclusiv de felul în care este organizată munca la ANC.

 

Întrebare: Buna,la ce adresa pot trimite cererea de comunicare a stadiul solutionarii de redobindire a cetateniei romane?

(12 - iul - 2013) Autor: Lupu Vasile

răspuns

Consultați paginile:

Modele acte

Contacte și adresa ANC

Întrebare: buna ziua eu am depus dosarul in Chisinau in 2012 si mereu cind ma cautam sa vad daca nu mia aparut ordinul introduceam nr dosarului care e scris pe chitanta primita ,dar am aflat recent ca acela nu este nr dosarului ci a chitantei numai cum sa stiu daca nu sunt eu una din persoanele cu acelasi nume carora deja au aparut in ordine mersi anticipat

(10 - iul - 2013) Autor: Tatiana

răspuns
Solicitați numărul și starea dosarului de la ANC! Consultați pagina Modele acte
Întrebare: Buna ziua, am depus dosarul de redobindire a cetateniei in luna martie 2012, am trimis o scrisoare de solicitare a starii dosarului, cu raspunsul din partea ANC “…dosarul dv. Va fi dat spre examinare pina la sfirsitul primului semestru 2012”, este un termen legal din data examinarii dosarului pina la data publicarii anuntului in MO? Sau mai bine sa scriu o petitie? VA multumesc din suflet

(09 - iul - 2013) Autor: Adriana

răspuns

Nu există termenul legal stabilit pentru publicarea în ordinul de cetățenie.

Există un singur termen de 5 luni, în care comisia ANC trebuie să examineze dosarul de la depunere. Ulterior actele sunt trimise la verificare și avizare, fiind examinate la fiecare 5-6 luni până când dosarul are toate actele verificate și avizate.

Întrebare: am depus actele in 2011 si nustiu unde sa introdc codul pentru a veRifica dosarul

(09 - iul - 2013) Autor: grigorii

răspuns
Numărul dosarului nu se introduce nicăieri! Solicitați starea dosarului de la ANC! Detalii pe Modele acte
Întrebare: buna ziua,am si eu o intrebare,cum as putea afla starea dosarului cu nr c-39566 depus la ..... In Ordin 314P din 17.05.2013 a aparut numele si familia mea cum pot sa aflu daca sunt eu .... In adresa cui si ce model de scrisoare sa mai scriu?

(08 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns
Consultați pagina Modele acte
Întrebare: Buna ziua. Multumim frumos pentru raspunsurile si pentru timpul acordat noua aici pe forum, ne mai usurati cit de putin. Sa trec la intrebarea mea, am depus actele in 2011 la inceputul lui februarie, intre timp am scris email-uri la care de fiecare data am primit un ras aparte, ultimul a fost ca am primit in sfirsit aviz pozitiv, am deja ceva timp de cind astept sa ma emita in ordinele ANC dar nimic, pot sa ma adresez cu un email, sau o scrisoare catre biroul parlamentar al deputatului Eugen Tomac? sa stiu si eu ca astept de 2 ani si 6 luni. Multumim mult anticipat

(08 - iul - 2013) Autor: Maria

răspuns

Vă peteți adresa Dlui deputat oricând!

 

Întrebare: Salut,imi puteti da modele de petitie catre Presedintele Romaniei sau Ministerului Justitiei.Va multumesc anticipat

(07 - iul - 2013) Autor: Iurii

răspuns
Petițiile se scriu într-o formă liberă! Ca model de scrisoare puteți folosi acesta Modele acte însă la subiect descrieți problema Dvs.
Întrebare: buna,ma numesc Iurii si am depus dosarul la data de 21.02.2011,insa pina in prezent nu mi-a esit ordinul.Am trimis cinci scrisori la ANC la care am primit raspuns la toate de genul,, dosarul dumnevoastra a fost iinainat comisiei pentru redobindirea cetateniei si in scurt timp veti primi raspuns prin scrisoare recomandata prin oficiu. Dar au trecut deacum doi ani jumate,poate trebuie sa ma adresez undeva,imi puteti da un sfat. Multumim anticipat.

(07 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Vă recomandăm să adresați o petiție Președintelui României, Ministerului Justiției! De asemenea vă puteți adresa la biroul parlamentar al deputatului Eugen Tomac

PROGRAM BIROU PARLAMENTAR DEPUTAT EUGEN TOMAC

Chişinău, str. 31 August 1989, nr. 98

E-mail: eugen.tomac@cdep.ro

LUNI: 10.00 - 14.00

MARŢI: 10.00 - 14.00

MIERCURI: 13.00 - 17.00

JOI: 13.00 - 17.00

VINERI: audienţe pe bază de programare

SÂMBĂTĂ: audienţe pe bază de programare

Întrebare: buna ziua, mi-am depus dosarul pentru dobandirea cetateniei 01.04.2012 si nu mi-a venit inca nici un raspuns, exita un termen legal in care ar trebui sa fie gata?sau mai am de asteptat?multumesc

(05 - iul - 2013) Autor: andriana

răspuns

Din păcate nu există un termen legal, decât cel de 5 luni în care comsia ANC este obligată doar să examineze dosarul depus.

Trebuie să mai așteptați.

Vă recomandăm să vă abonați la serviciul Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua!!!pot sa aflu in cit timp pot primi adeverinta de nastere dupa depunerea juramintului cel mai scurt timp???? si buletinul???

(05 - iul - 2013) Autor: sergiu

răspuns

totul depinde unde vă adresați.

Unde transcriu?

Buletinul se perfectează în termen de 10-45 zile

Întrebare: Am depus actele pentru redobindirea cetateniei in aprilie 2011 la Chisinau. Au trecut mai bine de 2 ani si tot nu apar in ordinele ANC. M-am adresat prin scrisori recomandate catre ANC, la care am primit raspunsuri de asa gen: "...in viitorul apropiat veti aparea in Ordinele ANC" sau "Cererea dumneavoastră privind redobândirea cetăţeniei române, va fi analizată de către Comisia pentru Cetăţenie, în sensul verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată, până la sfârşitul primului semestru al anului 2013. La finalizarea procedurii administrative de redobândire a cetăţeniei române, vi se va comunica, din oficiu, prin scrisoare recomandată, ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie". ultmul raspuns l-am primit pe 13.06.2013. Ce se intimpla? Si cum trebuie sa procedez in continuare? Totusi a trecut mai mult de 2 ani. Multumesc.

(05 - iul - 2013) Autor: Olesea

răspuns

În cazul Dvs vă recomandăm să scriți o somație către ANC, prin care să-i atenționați că dacă nu va fi soluționat dosarul în timpul apropiat, vă veți adresa în instanța de judecată. Și respectiv să vă adresați la un avocat competent în materia de cetățenie.

Sau adresați-vă la biroul parlamentarului Eugen Tomac, senatorul Viorel Badea, președintele României.

Întrebare: Buna ziua cu o asa intrebare... citeva zile in urma a esit ordinul meu ... nr.411.... eri am vazut la ghisheu ca se solutioneaza ordinul nr.373... imi puteti spune aproximativ peste ce timp va ajunge la 411.... chestia ca sunt de la sudul tarii... multumesc anticipat......:)

(04 - iul - 2013) Autor: Dronyk

răspuns

În sudul Republicii Moldova Dvs trebuie să vă adresați la Consulatul General al României de la Cahul.

În mod normal e posibil de făcut programarea pentru depunerea jurământului la consulat peste 2-4 săptămâni de la publicarea ordinului de cetățenie.

Consultați pagina Jurământ

Întrebare: BUNA ZIUA AM ASA O INTREBARE,AM TRIMIS CU 3 LUNI IN URMA SCRISOARE LA ANC SA-MI AFLU STARIA DOSARULUI SI MI SA COMUNICAT CA VA FI INAINTAT COMISIEI PINA LA SFIRSITUL PRIMULUI SIMESTRU SAPTAMINA ACIASTA IAR AM TRIMIS UN MAIL SI MI SA SA SPUS CAI IN CURS DE SOLUTIONARE,ASTAZI PRIMESC O SCRISOARE DIACUM CA DOSARUL MEU VA FI INAINTAT DIACUM PINA LA SFIRSITUL CELUI DIAL DOILIA SIMESTRU:(,CUM E POSIBIL ASA CEVA?

(04 - iul - 2013) Autor: SVETA

răspuns

Comisia ANC poate depista în dosarul Dvs lipsa unor verificări sau avize. Din care motiv după examinare poate trimite dosarul înapoi la verificare și avizare.

Astfel un dosar poate fi examinat de mai multe ori de comisie, până când toate actele sunt verificate, și se oferă cetățenia română.

Întrebare: buna ziua.vreau sa aflu in ce faza e dosarul meu pentru cetatenie romina.num.96XXX.aveam si fiul minor cu mine ion matei .multumesc mult.

(04 - iul - 2013) Autor: matei tamara

răspuns

Solicitați starea dosarului doar de la ANC.

Modele acte

Întrebare: buna ziua, am depus actele pentru redobindire necesare la data de 29.12.12. a trecut deja 1 an si 6 luni, pina acum nu me-a venit nici scrisoare nici in ordin nu am aparut.

(04 - iul - 2013) Autor: Dragos

răspuns

Solicitați starea dosarului Dvs de la ANC. Unele dosare se întâmplă să fie publicate și peste 2,5 ani.

 

Întrebare: Buna ziua.Am depus dosarul in mai 2011 la consulatul de la Chisinau.In august 2012 am primit raspuns de la ANC ca pe 3 octombrie va fi analizata de catre comisie.Nu a fost nici un rezultat. In martie 2013 am primit raspuns de la ANC ca pina la sfirsitul primului trimestru va fi inaintata comisiei petru cetateniei.Pe 3.07.13 am fost personal la ANC mi s-a spus sa mai indeplinesc o cerere ca sa mi se comunice la ce etapa se afla dosarul meu.Este cazul ca sa ma programez la presedintele ANC.Sau ce sa fac? Multumesc anticipat.

(04 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Dacă Dvs sunteți disponibil să mergeți personal la ANC București, puteți merge în audiență la președintele ANC. Însă asta nu va influiența nici într-un fel soluționarea dosarului.

Faptul că în cadrul examinării dosarului, comisia a depistat că mai trebuie verificate actele Dvs, este o procedură normală, care se întâmplă deseori.

Vă recomandăm să mai solicitați încă o dată starea dosarului de la ANC.

Întrebare: Buna ziua ,imi explicatii va rog ce inseamna mesajul urmator:1.Cererea dumneavoastră privind redobândirea cetăţeniei române, ce formează obiectul dosarului nr.xxxxx/RD/2012,va fi înaintată Comisiei pentru Cetăţenie până la sfârşitul semestrului viitor, în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată. 2.La finalizarea procedurii administrative de redobândire a cetăţeniei române, vi se va comunica, din oficiu, prin scrisoare recomandată, ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. 3.În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu.Va multumesc anticipat.

(04 - iul - 2013) Autor: Natalia

răspuns

ANC vă informează despre faptul că actele din dosarul Dvs sunt în proces de verificare, și până la sfârșitul anului 2013 dosarul va fi examinat de comisia ANC.

Dacă comisia va stabili că totul e în regulă, veți primi cetățenia română.

Întrebare: buna ziua poate cineva sa ma ajute cu un raspuns am depus actele in 2011 in februoarie si nu am nici un raspuns.am trimis si scrisoare si mi sa spus ca o sa primesc inca o scrisoare care o sa spuna pe ce data o sa merg sa dau juramintul dar din pacate nu sa intimplat asa ceva.ce as putea sa fac in cazul meu?

(04 - iul - 2013) Autor: intrbare

răspuns

Socilitați încă o dată starea dosarului Dvs, de la ANC. Modele acte

Vă recomandăm să vă abonați și pentru Notificare prin SMS

Întrebare: Buna ziua...spunetimi va rog din cite semestre e format anul la ANC....AM TRIMIS EMAIL IN IUNIE 2013 solicitind starea dosarului si ei miau raspuns''Cererea dumneavoastră privind redobândirea cetăţeniei române, ce formează obiectul dosarului nr 71xxx/2012, va fi înaintată Comisiei pentru Cetăţenie până la sfârşitul semestrului viitor, în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată.''mai pe scurt cam in ce luni ale anului?multumesc

(03 - iul - 2013) Autor: Galina

răspuns

Un semestru are 6 luni. Într-un an sunt 2 semestre.

Faceți un calcul :).

Întrebare: Buna ziua, imi explicati va rog ce inseamna acest raspuns din partea ANC "Buna ziua, 1. Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formează obiectul dosarului nr. -----/RD/2013 , va fi examinată de către Comisia pentru Cetăţenie la un termen ce va fi stabilit după primirea relaţiilor solicitate de la instituţiile competente, potrivit art. 16 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată." multumesc

(03 - iul - 2013) Autor: Cristina

răspuns

Asta înseamnă că dosarul va fi examinat în comisia ANC doar după ce vor fi verificate toate actele.

 

Întrebare: Buna Ziua. Spuneti-mi va rog cum pot sa stiu numarul la dosar am depus dosarul pentru redobindirea cet.in martie 2012

(03 - iul - 2013) Autor: Alesia

răspuns

Solicitați starea și numărul dosarului de la ANC.

Modele acte

Întrebare: Buna!Am intirziat cu depunerea juramintului din a.2010.In a.2012 s-a reluat dosarul pentru reprogramarea juramintului.Eri prin posta electronica am primit asa raspuns:Intrucit nu ati depus juramintul de credinta fata de Romania in termenul legal,sintem deacord cu prelungirea termenului in vederea indeplinirii acestei proceduri de catre dumneavoastra in fata reprezentantilor diplomatici ai Romaniei in R.Moldova,la o data ulterioara stabilita de catre acestea.Sa inteleg ca pot depune deja juramintul?Care sint pasii urmatori?Mersi.

(03 - iul - 2013) Autor: saborl

răspuns

Este răspunsul prin care vi s-au acordat încă 3 luni de zile pentru depunerea jurământului.

 

Întrebare: buna ziua am si eu o intrebare cind o sa aiba vacanta ambasada Romana din Moldova Orasu cahul va multumesc

(03 - iul - 2013) Autor: alex

răspuns

Ca și toate instituțiile de stat ale României zilele libere sunt sâmbătă și duminică, precum și:

joi, 15 Aug

miercuri, 25 Dec

joi, 26 Dec

Întrebare: Buna seara....am si eu o intrebare...din cite semestre e format la ANC ANUL..? am trimis scrisoare in iunie 2013 si miau raspuns'' va fi înaintată Comisiei pentru Cetăţenie până la sfârşitul semestrului viitor, în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată....adica cam pin ce luna?multumesc

(02 - iul - 2013) Autor: Galina

răspuns

Peste tot un semestru are 6 luni.

Însă dacă comisia ANC a depistat că nu toate actele Dvs au fost verificate, dosarul este întors înapoi la verificare.

Întrebare: Buna...multumesc pentru raspuns...dar eu am deja 1 an si 6 luni e posibil ca dupa ce am primit asa rasp din partea ANC prin email ca dosarul e in curs de solutionare si urmeaza sa primiti srcisoare recomandata pentru a depune juramintul...cit timp poate sa mai dureze pina imi va fi publicat ordinul...multumesc frumos...

(02 - iul - 2013) Autor: Diana

răspuns

Unele dosare, din păcate, sunt soluționate și in 2,5 ani.

 

Întrebare: buna ziua...am si eu o intrebare...am trimis email de pe 2 adrese de diferite si miau raspuns diferit...intrun email miau raspuns... este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. si alta....va fi înaintată Comisiei pentru Cetăţenie până la sfârşitul semestrului viitor, în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 11 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată.... email lam trimis in luna iunie 2013...as vrea sa ma lamuriti ...cam pin ce luna se are in vedere ''până la sfârşitul semestrului viitor'' va multumesc....

(02 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Efectiv Dvs ați primit două răspunsuri cu același sens: dacă concatenați răspunsurile obținute, veția avea informația că dosarul este în curs de soluționare și urmează să fie examinat de comisie până la sfârșitul semestrului viitor, adică până la sfârștul anului 2013.

Sunt răspunsuri standarte ANC, care nu indică altceva decât faptul că actele din dosarul Dvs sunt la stadiul de verificare.

Întrebare: buna,ziua.am trimis email la ANC,sa-mi comunice numarul mla dosar,mi sa zis sa anexez o copie la certificatul de nastere si buletin de identitate ,cum sa fac aceasta procedura?si de ce trebuie sa le anexez?mersi mult

(02 - iul - 2013) Autor: naty

răspuns

Trebuie să scanați aceste acte și să le atașați la mesajul care-l veți trimite prin e-mail. Consultați opțiunile serviciului de mail care-l folosiți.

Actele sunt necesare pentru a stabili identitatea Dvs.

Vă recomandăm Modele acte

Întrebare: Eu am deja un an de cind am depus documentele,si am doua luni de cind le scriu scrisori ,si nu mia venit nici un raspuns in ce stadiu e dosarul meu! Mam dezamagit

(02 - iul - 2013) Autor: Igor

răspuns

Adresați-vă la biroul parlamentarului Eugen Tomac. Biroul se află la Chișinău.

Sau la senatorul Viorel Badea, președintele României.

Întrebare: Asvrea sa aflu starea dosarului meu depus in eanuarie 2012 la consulatul de la balti

(02 - iul - 2013) Autor: bodrug lilia

răspuns

Solicitați starea dosarului doar de la ANC.

Modele acte

Întrebare: Buna ziua, am depus actele p/u redobindire in decembrie 2011, pina acum nu me-a venit nici scrisoare nici in ordin nu am aparut.Am trimis de mai multe ori CERERE DE COMUNICARE STADIUL SOLUȚIONĂRII DOSARULUI si nu am primit nici un raspuns.Au trecut mai mult decit 30 de zile. Spuneti va rog ce pot sa fac in cazul acesta?

(02 - iul - 2013) Autor: Dan

răspuns

Adresați-vă la biroul parlamentarului Eugen Tomac, de la Chișinău.

Sau la senatorul Viorel Badea, sau la președintele României.

Întrebare: buna ziua spunetmi varog eu am un an si sase lni de cind am depus dosarul cit trebue sa mai astept

(02 - iul - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitați starea dosarului de la ANC. Astfel veți afla care-i situația cu dosarul Dvs.

 

Întrebare: Buna ziua ,am depus cerere pentru cetatenie la Chisinau pe data de 13 06 2012.Acum ce ar trebui sa fac, nam nici un raspuns,nustiu nimic

(01 - iul - 2013) Autor: Viorel

răspuns

Solicitați starea și numărul dosarului de la ANC.

Modele acte

Întrebare: Buna! imi puteti spune si mie va rog frumos cam cat timp dureaza sa apar in ordine, conform raspunsului dat de catre ANC???: "Buna ziua, Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formeaza obiectul dosarului nr. -----/RD/2012, este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine. În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu...." Merci anticipat.

(01 - iul - 2013) Autor: mari

răspuns

Termenul mediu de soluționare a dosarului este de 12-15 luni de la depunerea lui.

Vă recomandăm să vă abonați la serviciul Notificare prin SMS. Astfel veți fi informat la timp despre publicarea dosarului Dvs.

Întrebare: Buna ziua...Tatal meu a depus documentele pentru redobindirea cetateniei romane in 2010 in bucuresti,dar nu-i mai iese ordinul,ce sa faca. scrisori am trimis...cit timp va mai dura.mrs mult pentru atentia oferita...

(30 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Solicitați starea și numărul dosarului de la ANC. Modele acte

Vă puteți adresa și la parlamentarul Eugen Tomac, care are birou la Chișinău, senatorul Viorel Badea, sau președintele României.

Întrebare: Am aparut in ANC pe 28 iunie 2013, sau cel putin este acelasi nume si prenume, insa nr de dosar este altul. Este posibil sa se schimbe? Nr de dosar este cel care ti-l dicteaza atunci cind te programezi prin telefon nu? Merci mult.

(30 - iun - 2013) Autor: Marcu N.

răspuns

Numărul dosarului este cel atribuit atunci când dosarul este înregistrat la ANC București.

Este foarte probabil să nu cunoașteți numărul dosarului dacă ați depus actele în altă parte decât birourile ANC.

Solicitați numărul și starea dosarului de la ANC. Modele acte

Întrebare: Buna ziua spunetimi va rog am depus documentele pentru cetatenia romina in 2012, la ambasada rominiei la Barcelona pina acum nu am nici un rezultat.Cum sa procedez?

(29 - iun - 2013) Autor: natalia

răspuns

Solicitați numărul și starea dosarului de la ANC

Modele acte

Întrebare: Salutare...Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formeaza obiectul dosarului nr. xxxxx/RD/2012 , este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine. În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu....spuneti-mi va rog ce semnifica aceasta mesajul dat care l-am primit prin email...mrs mult

(29 - iun - 2013) Autor: Diana

răspuns

Răspunsul ANC vă indică faptul că actele din dosarul Dvs sunt în curs de verificare.

După ce sunt verificate, comisia ANC va examina toate actele și va oferi un răspuns oficial dacă primiți sau nu cetățenia română

Întrebare: buna ziua va rugam frumos aducetine la curent cu dosarul meu care lam depus pe 16 ianuarie2011cit mai am de asteptat

(28 - iun - 2013) Autor: vacarsiuc alexandrustefan

răspuns

Vă aducem la curent că trebuie să solicitați starea și numărul dosarului doar de la ANC.

Modele acte

Întrebare: Salut!Am trimis scrisoare la ANC si mia venit raspuns.<< a primit avizul pozitiv al Comisiei pentru Cetăţenie. Urmează ca cererea dumneavoastră să fie inclusă pe un Ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie care vi se va comunica, din oficiu, prin scrisoare recomandată, la adresa de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine >> asta inseamna ca degraba o sa fiu in ordin? spunetimi varog mersi mult

(28 - iun - 2013) Autor: Ana

răspuns

Asta înseamnă că veți fi publicat în ordinul ANC.

Recomandăm să vă abonați la serviciul Notificare prin SMS pentru a fi informat la timp despre publicarea ordinului.

Întrebare: Buna am trimis un e-mail la ANC sa vad la ce stadiu e dosarul meu as vrea sa stiu daca ei raspund la e-mail sau sa nu asteptam raspuns...

(28 - iun - 2013) Autor: Tanea

răspuns

ANC este obligată să ofere un răspuns în termenul legal de 30 zile, dacă petiția este formulată conform prevederilor legale.

 

Întrebare: Buna ziua,ce inseamna acest raspuns din partea ANC. Cererea dumneavoastră de redobândire a cetăţeniei române, ce formeaza obiectul dosarului nr. 24XX./RD/2011 , este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine. În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu. Dacă de la data primirii comunicării trec mai mult de trei luni şi nu aţi depus jurământul de credinţă faţă de România, atunci va trebui să solicitaţi, în scris, către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, o aprobare de reprogramare a jurământului, menţionând motivele temeinic justificate şi anexând dovezi în acest sens. De asemenea este necesar să anunţaţi, în scris, orice schimbare a adresei de domiciliul, pentru a deţine adresa corectă în vederea corespondenţei.

(28 - iun - 2013) Autor: andy

răspuns

Prin acest răspuns vă informează că ANC verifică actele din dosarul Dvs.

După ce vor fi verificate urmează ca dosarul să fie examinat de comisia ANC.

Întrebare: toate actele din dosarul Dvs au fost verificate și urmează să fie examinat de comisia ANC. După care veți fi publicat în ordinul ANC. Intrebarea: cit timp examineaza comisia ANC?

(28 - iun - 2013) Autor: alexandru

răspuns

În mod normal dosarul nu se reține la comisie mai mult de 2-4 săptămâni.

Însă dacă comisia oferă aviz pozitiv, poate dura 1-3 luni până să fie publicat.

Întrebare: a primit avizul pozitiv al Comisiei pentru Cetăţenie.puteti sa-mi spuneti varog ce inseamna aceasta Urmează ca cererea dumneavoastră să fie inclusă pe un Ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie care vi se va comunica, din oficiu, prin scrisoare recomandată, la adresa de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine

(28 - iun - 2013) Autor: buna seara

răspuns

Asta înseamnă că urmează să fie publicat dosarul Dvs în ordinul ANC, după care veți putea depune jurământul și să perfectați toate actele românești.

Vă recomandăm să vă abonați la serviciul Notificare prin SMS pentru a afla la timp când este publicat dosarul Dvs.

 

Întrebare: buna,am trimis un mail ca sa aflu starea dosaruli shi ash vre sa shtiu aproximativ in cit timp vine raspunsul?? va multsumesc!!!

(28 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Termenul legal în care este oferit un răspuns este de 30 zile, dacă petiția a fost formulată conform cerințelor legale.

Modele acte

Întrebare: Buna zioa spunetimi va rog am transmis skrisoare la ANC privin starea dosarului shi ei miau raspuns ce ar insemna ?, este în curs de soluționare. Urmează să primiţi din partea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie comunicarea privind depunderea jurământului de credinţă faţă de România care se face prin scrisoare recomandată, la adresa dumneavoastră de domiciliu/reşedinţă. De asemenea, ordinul va putea fi consultat şi pe site-ul nostru la adresa www.cetatenie.just.ro la rubrica Ordine. În eventualitatea în care vă schimbaţi adresa de domiciliu, vă rugăm să ne informaţi, prin petiţie scrisă, cu privire la noul domiciliu. Dacă de la data primirii comunicării trec mai mult de trei luni şi nu aţi depus jurământul de credinţă faţă de România, atunci va trebui să solicitaţi, în scris, către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, o aprobare de reprogramare a jurământului, menţionând motivele temeinic justificate şi anexând dovezi în acest sens. De asemenea este necesar să anunţaţi, în scris, orice schimbare a adresei de domiciliul, pentru a deţine adresa corectă în vederea corespondenţei.

(28 - iun - 2013) Autor: baksior

răspuns

In curs de soluționare înseamnă că ANC verifică actele din dosarul Dvs.

 

Întrebare: bunaziua....vreau sa va intreb..eu daca am aparut in numarul de ordine si nu ma prezint deodata la ambasada ...ma prezint peste o luna de zile poate sa influenteze cu ceva ..va multumesc

(28 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Atât timp cât Dvs vă încadrați în termenul legal de 3 luni, nu influiențează cu nimic data la care vă adresați să depuneți jurământul.

Pentru a depune jurământul la misiunea diplomatică a României vă recomandăm să vă adresați nu mai târziu de 2,5 luni de la data publicării ordinului de cetățenie.

Întrebare: Buna...inka o mika intrebare unde il gasesc pe D-mnul Eugen Tomac sau pe D-mnul Viorel Badea in ce sector si strada daca e posibil sa ma ajutati sa il gasesc...multumesc mult pentru ajutor...

(27 - iun - 2013) Autor: EDA

răspuns

Biroul parlamentar, se află în Chișinău, pe strada 31 August 1989, funcționează zilnic, vizitatorii fiind asistați de către consilierii deputatului din Parlamentul României, Eugen Tomac.

Biroul senatorului Viorel Badea a fost închis până vor găsi o altă locație. Însă îi puteți scrie la adresa de mail viorel.badea@gmail.com 

Întrebare: Buna ziua am trimis un e-mail la ANC pentru a verifica stadiul dosarului meu si nu am primit nici un raspuns,as vrea sa stiu daca cei de acolo raspund la e-mailuri sau sa nu ne facem mari sperante ca ne vor raspunde .Multumesc mult.

(27 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

ANC este obligată să răspundă în termenul prevăzut de Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor:

Art. 8 

(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de   la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de  30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.

Art. 9 - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Întrebare: Salut, mai am o mica intrebare la tine, cum as putea sa aflu numarul dosarului meu? in ce mod si unde as putea afla mai multe informatii, multumesc.

(26 - iun - 2013) Autor: wanoo21

răspuns

Solicitați toate informațiile despre dosar doar de la ANC.

Modele acte

Întrebare: Buna ziua, am trimis scrisoare de mai multe ori ca sa aflu care este situatia cu dosarul meu, dar nu am primit nici un raspuns.Am facut totul cum este scris la voi la aici--- http://cetatenie-primesc.eu/modele-acte-redobandire/ . Unde as mai putea afla despre dosarul meu, a trecut deja 19 luni de cind am depus cererea.

(26 - iun - 2013) Autor: Dan

răspuns

Dacă ați trimis aceeași petiție de mai multe ori, este foarte posibil să fie blocat mail-ul de pe care trimiteți.

Încercați să trimiteți de pe alt cont de mail.

Totodată vă puteți adresa la biroul din Chișinău al parlamentarului Eugen Tomac, senatorul Viorel Badea sau să scrieți petiție către președintele României.

Întrebare: pe 03.01.2012 am depus documentele la chisinau si am un an si 6 luni decit nu mia venit scrisoare ,cum ma puteti ajuta.Multumim frumos.

(22 - iun - 2013) Autor: adam agafia

răspuns
Solicitați starea dosarului de la ANC. Modele acte
Întrebare: buna ziua.eu sunt participant la razboiul din transnistria 1992,daca puteti sa ne spuneti exista careva inlesniri pentru a redobindi cetatania in timp mai scurt ori ca de obicei ca bastinasi a unei tari de minuni unde nu exista nici o protectie si respect.multumesc anticipat.

(21 - iun - 2013) Autor: gheorghe

răspuns

România nu a participat la războiul din Transnistria, deci nu are nici un motiv să acorde facilități participanților la acest conflict.

Dvs trebuie să urmați aceeași pași ca și toți ceilalți.

Nu există metode legale să urgentați soluționarea dosarului.

Redobândire Cetățenie

Ce? Unde? Cum să fac?

Actele necesare

Întrebare: Buna ziua. Pe scurt situatia mea. Am depus dosarul pe 24.05.2011 la Chisinau. La ghiseu mi s-a spus ca nu au nevoie de copiile legalizate ale parintilor. Peste 1 an si 1 luna de la Bucuresti vine scrisoare ca au nevoie de exact documentele acestea. Le-am trimis prin posta in scurt timp.Am trimis intre timp multe scrisori recomandate si emailuri. Am obsetvat ca initial ei mi-au spus ca verifica indepl. cond. pu artic. 14.1, apoi ca vor inainta cererea pentru verificarea art. 11 pina la sfirsitul 1 semestru 2013. In ultimul email mi-au raspuns ca deja au inaintat cererea mea pentru ver. cond. art 11. As vrea sa stiu, sunt alte articole pe care le folosesc ANC pentru verificare si cit ar putea dura procedura asta pina la emiterea ordinului??? NB In fiecare scrisoare mi-au spus ca ma vor anunta prin ordin la finalizare procedurii de verificare prin scrisoare recomandata. Multumesc mult!

(21 - iun - 2013) Autor: Dumitru

răspuns

Sunt multe articole în legea cetățeniei, și dosarul este verificat să corespundă tuturor cerințelor legale.

Însă răspunsurile ANC care le-ați primit sunt oarecum standarte. Per total procedura durează în mediu 12-15 luni. În cazul Dvs ar trebui să numărați din momentul în care ați trimis actele solicitate.

Întrebare: Buna ziua sotul meu a avut dosarul suspendat cu o luna jumate in urma ia venit o scrisoare de la rominia sa trimita inca o data cazierul juridic detailat si cererile intarite la alt notar pe motiv ca notarul care i lea intarit atunci a fost suspendat din functie am facut totul asa cum neau cerut am primit confirmarea ca au primit toate documentele spuneti va rog cam cit va dura toata procedura asta ? Neam saturat sa tot asteptam Multumesc mult .

(21 - iun - 2013) Autor: olgutaojog

răspuns

Per total ar trebui să dureze încă maxim un an de zile.

Puteți benefici de serviciul Notificare prin SMS pentru a afla rapid când va fi publicat.

Întrebare: Spune-ti-mi va rog in cit timp vine scrisoarea la domiciliu dupa aprobarea ordinului si cit timp dureaza pentru a face certificatul de nastere?

(21 - iun - 2013) Autor: diana

răspuns

După publicarea în ordinul ANC, scrisoare trebuie să ajungă la domiciliu în maxim 2-3 săptămâni.

După care trebuie să depuneți jurământul, și mai apoi să transcrieți certificatul de naștere, după care să perfectați actele de identitate românești.

Jurământ

Transcrierea Actelor

Ce? Unde? Cum să fac?

Întrebare: Buna ziu. sunt nascuta la Dubasari, regiunea Transnistriei.am depus dosarul in mai 2012 dar nu am nici un rezultat, cum as putea afla in ce stadiu este dosarul meu. va multumesc anticipat.

(21 - iun - 2013) Autor: Anonim

răspuns

Consultați pagina Modele acte

 

 

 

Echipa noastră a oprit temporar înregistrarea întrebărilor.

Vom redeschide rubrica întrebări / răspunsuri curând

Puteți purta discuții cu alți utilizatori și pe Forum

Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea