Strict Standards: Declaration of EditArea::SyntaxTextarea() should be compatible with CMSModule::SyntaxTextarea($name = 'textarea', $syntax = 'html', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Strict Standards: Declaration of EditArea::WYSIWYGTextArea() should be compatible with CMSModule::WYSIWYGTextarea($name = 'textarea', $columns = '80', $rows = '15', $encoding = '', $content = '', $stylesheet = '', $addtext = '') in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 165

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/modules/EditArea/EditArea.module.php:0) in /home/primesc/public_html/cet-prim.eu/index.php on line 171
Unde transcriu actele ? - Totul despre Cetățenia Română

Caută în Ordinele ANC

    Unde transcriu actele ?

Consulatul României din țara unde au fost emise actele
Primăria localității din România în care aveți domiciliul legal
Primăriile orașelor reședință de județ
Primăria Sector 1 București 
 

Consulatul României din țara unde au fost emise actele 

Misiunile diplomatice ale României oferă servicii de înscriere a documentelor emise de autorităţile străine, adică transcriere.

Pentru persoanele născute până în data de 31.12.1979, inclusiv :

Termenul de soluționare: aproximativ 30 zile
Taxe:

130 € pentru cazul în care documentele se depun în termen de 6 luni de la redobândirea cetăţeniei române 
175 euro pentru cazul în care documentele se depun după o perioadă mai mare de 6 luni, de la redobândirea cetăţeniei române 

Pentru persoanele născute după data de 01.01.1980, inclusiv :

Termenul de soluționare: 48 de ore de la depunerea documentelor
Taxe:

110 € pentru cazul în care documentele se depun în termen de 6 luni de la redobândirea cetăţeniei române 
155 euro pentru cazul în care documentele se depun după o perioadă mai mare de 6 luni, de la redobândirea cetăţeniei române 

 

Foarte important!

Actele copiilor minori:

Dacă copilul minor Este trecut în certificatul de cetățenie, părinții pot transcrie certificatul de naștere al minorului când doresc, dar nu înainte de a-și transcrie propriile certificate (deci în același timp sau ulterior).

Dacă copilul minor NU Este în certificatul de cetățenie și ambii părinți sunt cetățeni români, părinții pot solicita la Consulat transcrierea certificatului și pentru copilul minor după soluționarea actelor ambilor părinți. Dacă doar unul dintre părinți este cetățean român, atunci transcrierea este posibilă doar la Primaria Sectorului 1 București cu acordul celuilalt părinte.

Consulatele României nu aplică mențiunile de deces sau divorț.

Asta înseamnă că nu sunt acceptate pentru transcriere documentele pentru care trebuie aplicate mențiunile de deces sau divorț.

Sunt acceptate doar actele emise de autoritățile țării în care se află consulatul.

Asta înseamnă: dacă de exemplu un certificat de naștere a fost emis de autoritățile Republicii Moldova, el poate fi transcris la consulatele României care se află doar în Republica Moldova.

Dacă în țara respectivă există mai multe consulate ale României, trebuie să vă adresați la consulatul care are în competența teritorială localitatea în care oficial locuiți.

Asta înseamnă că fiecare consulat are o listă de localități pe care le deservește, respectiv trebuie să verificați care consulat deservește localitatea Dvs.
De exemplu Consulatul României Bălți deservește localitățile din partea de nord a Republicii Moldova, cel de la Cahul partea de sud.

 

Primăria localității din România în care aveți domiciliul legal

Vă puteți adresa la primăria localității Dvs din România, dacă aveți domiciliul legal în România, mai exact permis de ședere permanent.Nu este posibil, dacă aveți permis de ședere temporar.
 
Termenul de soluționare: 60 zile calendaristice
Taxe: nu sunt percepute peste tot. Dar unele primării pot avea o taxa în valoare de până la 42 RON.
 
 
 

 

Primăriile orașelor reședință de județ

Conform noilor modificări în Legea cu privire la actele de stare civilă, actele pot fi depuse actele de stare civilă pentru transcriere în centrele județelor din România, cu aprobarea primarilor municipiilor reședință de județ și cu avizul prealabil al serviciilor publice județene de evidență a persoanelor.

Astfel puteți depune actele în orice oraș din România care este centru de județ, dacă îndepliniți una din condițiile de mai jos:

- Ați depus actele pentru redobândirea cetățeniei române la biroul teritorial al Autorității Naționale pentru Cetățenie din orașul respectiv

- Ați depus jurământul de credinţă la una din misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României acreditate în străinătate, indiferent unde ai depus actele pentru redobândirea cetățeniei române

- Ați permis de ședere permanent în orașul respectiv

 

Găsiți aici lista de Orașe centre de Județ

 

Alte detalii găsiți pe:

http://cetatenie-primesc.eu/transcriere-simplificata-2013/

http://cetatenie-primesc.eu/transcrierea-actelor-Iasi-2013/

 

Primăria Sector 1 București

Singura instituție din România care are dreptul să soluționeze orice situație legată de transcrierea actelor de stare civilă, și evident să transcrie actele de stare civilă.

Anume aici se pot adresa toți cetățenii români cu domiciliul în străinătate.

Depunerea actelor se face doar în bază de programare.

Deși declară oficial că programarea se face personal la ghișeu, telefon sau online, în realitate programările se fac online pe site-ul oficial, sau prin telefon (mai dificil).

Din cauza multiplelor solicitări, programarea se face pentru o dată foarte îndepărtată, peste 3 ani.

Termenul de soluționare: 60 zile calendaristice
Taxe: nu sunt percepute

Site-ul oficial: http://starecivila1.ro
Telefon: +40 21 222 04 48

Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanelor Sector 1 București 

Piaţa Amzei nr. 13

 

Recomandă Găseşte-ne în Google+

Ultimele Noutăți

Pagina 1 din 23  > >>

mai 1, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiativă care prevede că etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, inclusiv românii de peste Nistru, din Timoc şi din Maramureşul istoric, li se poate acorda la cerere cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi menţinerii domiciliului din altă ţară.

Senatul-de-la-Bucuresti-a-adoptat-tacit-modificari-la-acordarea-cetateniei-romane
nov 12, 2013

Soros: Pericolul „nevăzut” al moldovenilor cu pașaport românesc

 

Soros-Pericolul-nevazut-al-moldovenilor-cu-pasaport-romanesc

Link-uri utile

Basarabia e România Vrem Unirea